2012-06-05 19:48:02
Φωτογραφία για Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η ΔΗΜΑΡ θα βοηθήσει στο σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης
Πρόθεση της ΔΗΜΑΡ να βοηθήσει στο σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης τόνισε ο Φώτης Κουβέλης από τις Βρυξέλλες μετά από σειρά συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η χώρα δεν αντέχει να προσφύγει σε τρίτες εκλογές.

Ο Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών Χανς Σβόμποντα, τον Επίτροπο κοινωνικών υποθέσεων και απασχόλησης Λάζλο 'Αντορ, την επικεφαλής των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών της Γαλλίας Κατρίν Τροτμάν, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Π. Στάινμάγερ καθώς και με μέλη της ελληνικής κοινότητας των Βρυξελλών.

Στις συναντήσεις αυτές, η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι πρέπει να επιμηκυνθεί χρονικά η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας ως το 2017 ώστε να δοθεί «ανάσα» στην ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι πρέπει να προωθηθούν προοδευτικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και να υπάρξει σταδιακή αποδέσμευση από τους όρους του Μνημονίου και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία που περιορίζει τα εργασιακά δικαιώματα.


Σύμφωνα με τον Φ. Κουβέλη, οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τη δύσκολη κατάσταση, καθώς και το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της. Σημείωσε, ωστόσο, ότι όλοι οι συνομιλητές του επέμειναν στην ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων και στην ανάγκη σχηματισμού ελληνικής κυβέρνησης.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει να προσφύγει σε τρίτες εκλογές πρόσθεσε ωστόσο ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαταχθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί και από τη βούληση των πολιτικών δυνάμεων να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ