2012-06-05 21:01:04
Φωτογραφία για Bloomberg Newsweek: Δεν έχει δείξει σχέδιο Β΄ ο Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δείξει εώς τώρα ότι έχει σχέδιο Β, άρα τί θα πράξει εάν ερχόμενος στην εξουσία, χρειαστεί να προχωρήσει σε συμφωνίες με εταίρους όπως η Γερμανία και η Φινλανδία; Στην επισήμανση αυτη, μεταξύ άλλων, προβαίνει το περιοδικό «Bloomberg Newsweek», σε εκτενές άρθρο για τον πρόεδρο του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο φιλοξενεί στο εξώφυλλό του.

Με τίτλο «Η κατάκτηση των Αθηνών», ο δημοσιογράφος Στέφαν Φάρις αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στις συναντήσεις του με μέλη του κόμματος. Τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει η πιο ισχυρή πολιτική φωνή της Ελλάδας και σύμβολο της ευρωπαϊκής αντίδρασης ενάντια στη λιτότητα, ενώ προειδοποιεί ότι η άνοδός του στην εξουσία θα μπορούσε να σημάνει «την καταδίκη του ευρώ».

«Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε σε ποιο βαθμό η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία περί χρέους αποτελεί την έξυπνη στάση ενός διαπραγματευτή και σε ποιο βαθμό αντανακλά μια βαθιά ριζωμένη ιδεολογία
. Στο εσωτερικό της χώρας, ο Τσίπρας έχει επαναπροσδιορίσει τον διάλογο περί λιτότητας: αντί οι Έλληνες να πρέπει να διαλέξουν μεταξύ του να αφήσουν την ΕΕ ή να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της, τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα πρέπει να συζητήσουν πώς θα χωρίσουν τις αναγκαίες θυσίες μεταξύ των φτωχών χωρών και των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης.

Όμως ακόμη κι αν αυτό το επιχείρημα βοηθήσει τον Τσίπρα να εκτοξευτεί στην εξουσία, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η επιτυχία του θα τον αναγκάσει να προσπαθήσει να κερδίσει και τους ομόλογούς του στο εξωτερικό. Θα είναι ικανός ή θα θελήσει να πραγματοποιήσει τους συμβιβασμούς που πιθανότατα θα απαιτήσει μια συμφωνία με χώρες όπως η Φιλανδία και η Γερμανία; Ο Τσίπρας ποτέ δεν έχει δώσει ενδείξεις ότι έχει σχέδιο Β;.», διερωτάται ο Φάρις.

«Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε τις απαντήσεις του για επιτεθεί στους αντίπαλους του, για να υποσχεθεί ένα μέλλον στο οποίο δεν θα πεινάει κανείς, να επαναλάβει την πεποίθησή του ότι το πραγματικό πρόβλημα με την οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται εκτός των συνόρων της. έχει ξοδέψει μεγάλο μέρος της προηγούμενης εβδομάδας σκιαγραφώντας τις επικρίσεις του για τη συμφωνία περί χρέους σαν ένα χέρι που εκτείνεται προς την υπόλοιπη ένωση. Καθώς ο ήλιος έδυσε στην πλατεία όπου εμφανίστηκε ο Τσίπρας, έδειξε ότι το χέρι μπορεί να γίνει κα γροθιά. "Σας ζητάμε να δώσετε τη δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε η Ελλάδα να είναι δυνατή". Και έπειτα, μετά από μερικές προτάσεις δήλωσε: "Θα πρέπει να έχουμε τη δύναμη να πούμε, αν θέλετε να μας στείλετε στον πάτο, θα σας παρασύρουμε μαζί μας στον πάτο"». καταλήγει ο γνωστός αρθρογράφος.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επικίνδυνη ανοησία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επικίνδυνη ανοησία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ