2018-08-20 11:55:35
Φωτογραφία για Κι όμως η Τασούλα έχει μιλήσει
Για την κλεψά της Τασούλας Πετρακογιώργη, την εμβληματική ιστορία που δίχασε την Κρήτη, την έφερε μπροστά στα πρόθυρα ενός εμφυλίου και έγινε το νησί μας πανελλήνιο και παγκόσμιο

ανάγνωσμα, είχατε την ευκαιρία να θυμηθείτε οι παλαιότεροι και να ενημερωθείτε οι νεότεροι από το ιστορικό μας ανάγνωσμα!

68 χρόνια μετά κι όμως η ιστορία αυτή που αποτελεί μέρος του σύγχρονου μύθου της Κρήτης εξακολουθεί να συγκινεί και να ηλεκτρίζει. Το μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη «Τα βαθειά αμίλητα νερά» παρουσίασε πριν από χρόνια την μια πλευρά της ιστορίας, δοσμένη από τη ματιά της οικογένειας Κεφαλογιάννη, κάτι που είχε προκαλέσει την αντίδραση των μελών της οικογένειας Πετρακογιώργη.

Η Τασούλα, που ζει όλα αυτά τα χρόνια εκτός Κρήτης, μπορεί να μην μίλησε στους δημοσιογράφους που και τότε με την έκδοση του βιβλίου, την πολιόρκησαν, αλλά το έκανε προς χάριν της πρωτανηψιάς της αντιδημάρχου Ηρακλείου Αριστέας Πλεύρη, που μ´ ένα μαγνητοφωνάκι στο χέρι μίλησε μαζί της, για περίπου 8(!) ώρες για το χρονικό της απαγωγής που συγκλόνισε την Κρήτη. 


Η κ. Αριστέα Πλεύρη έχει στην κατοχή της τη μαρτυρία της Τασούλας Πετρακογιώργη

Και μπορεί η καταγραφή να έγινε πριν από 12 χρόνια με τη δέσμευση να εκδοθεί μετά θάνατον της Τασούλας Πετρακογιώργη, ωστόσο επειδή παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που αποτυπώνει το βιβλίο της Γαλανάκη, δεν αμφιβάλουμε πως θα γίνει κι αυτό best seller!

Ε, ελπίζουμε μόνο πως η Αριστέα θα αρχίσει κάποια στιγμή να το γράφει, όπως άλλωστε και το ημερολόγιο του παππού της Γιώργου Πετρακογιώργη, γα το οποίο η έκδοση του είναι ο διακαής της πόθος!
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ