2018-08-20 22:22:37
Φωτογραφία για Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών: Μην μας λέτε μορμόνους
«Δεν αλλάξαμε ονομασία. Διορθώνουμε ένα όνομα» - Οι πιστοί της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών υιοθετούν νέες κατευθυντήριες οδηγίες

Να απαγορεύσουν πλέον τη χρήση του όρου «Μορμόνοι» επιθυμούν οι πιστοί της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, που υιοθέτησε νέες κατευθυντήριες οδηγίες την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Εκκλησίας, Ράσελ Νέλσον ανέφερε «δεν αλλάξαμε όνομα. Διορθώνουμε ένα όνομα», σύμφωνα με την Deseret News, μια εφημερίδα της Πολιτείας Γιούτα όπου οι μορμόνοι αποτελούν την πλειονότητα.

Αντί του όρου «μορμόνοι», οι πιστοί θέλουν να αποκαλούνται ως « μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών».

Η Εκκλησία προτιμά να αναφέρονται σε αυτή με τις εκφράσεις: «Η Εκκλησία», «Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού» ή «Αναδιοργανωμένη Εκκλησία του Ιησού Χριστού». Μάλιστα, οι πιστοί επιμένουν ότι ο όρος «Εκκλησία των Μορμόνων», όρος με την οποία έχει γίνει γνωστή, δεν είναι επίσημος.

Έχοντας ιδρυθεί το 1830, η Εκκλησία αριθμεί 16 εκατομμύρια μέλη. Αποστολή της είναι η αποκατάσταση της «αληθινής Εκκλησίας» στην αρχική αγνότητά της, ώστε να προετοιμάσει την επιστροφή του Χριστού. Βασίζει τα διδάγματά της στο «Βιβλίο του Μόρμον», από το όνομα ενός προφήτη, που θεωρεί ότι είναι η «αποκατεστημένη» εκδοχή του αληθινού λόγου του Ιησού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ