2018-08-21 14:46:55
Φωτογραφία για Ρωσία: Εγκαινιάστηκε γιγαντιαία «φάρμα» εξόρυξης κρυπτονομισμάτων
Η μονάδα εγκαταστάθηκε σε πρώην σοβιετικό εργοστάσιο κοντά στην Αγία Πετρούπολη – Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 3.000 μονάδες εξόρυξης bitcoin και litecoin

Σε μονάδα παραγωγής και εξόρυξης κρυπτονομισμάτων μετατράπηκε ένα εγκαταλελειμμένο προ 20ετίας σοβιετικό εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων, κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Ρωσική εταιρεία εγκαινίασε σήμερα τη μονάδα, που όπως υποστηρίζει, έχρι άνευ προηγουμένου δυνατότητες «εξόρυξης». Η μονάδα ξεκίνησε τη λιετουρία της σε μια περίοδο που οι αρχές προσπαθούν να επιβάλλουν ρυθμιστικό πλαίσιο στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Η εταιρεία εδρεύει στην πόλη Κιρίτσι, 180 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αγίας Πετρούπολης. Οι εγκαταστάσεις της στεγάζονται σε ένα χώρο 4.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνουν 3.000 μονάδες εξόρυξης bitcoin και litecoin, των δύο γνωστότερων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

«Είναι η μεγαλύτερη και προς το παρόν η μοναδική «φάρμα» στη Ρωσία, που όχι μόνο παράγει κρυπτονομίσματα αλλά προσφέρει και υπηρεσίες σε εκείνους που κάνουν εξόρυξη» είπε στους δημοσιογράφους ο Αλεξέι Κορολιόφ, ο συνιδρυτής του κέντρου Kriptoiounivers.


Η κατασκευή της μονάδας κόστισε 500 εκατομμύρια ρούβλια, ήτοι 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κοριλιόφ υποστήριξε ότι κάθε μονάδα εξόρυξης μπορεί να παράγει 130-140.000 ρούβλια ετησίως. Οι εγκαταστάσεις έχουν συνολική ισχύ 20 μεγαβάτ.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ρωσίας προσπαθεί να ρυθμίσει το πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, η Βουλή εξετάζει ένα νομοσχέδιο, που θα νομιμοποιεί την παραγωγή τους αλλά θα απαγορεύει την ανταλλαγή τους με ρούβλια.

«Με βάση τον νόμο, ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται. Επομένως, δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για τη δραστηριότητά μας» σχολίασε ο Κορολιόφ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ