2018-08-21 14:36:30
Φωτογραφία για Βρέθηκε χαμένη γυμνή σκηνή της Μέριλυν
Πενήντα έξι χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του πιο αγαπημένου κοριτσιού του Χόλιγουντ μέχρι να βρεθεί και να αποκατασταθεί η πρώτη της γυμνή σκηνή, που θεωρούταν καιρό τώρα ότι έχει χαθεί ή καταστραφεί. Τα υλικό προέρχεται από την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε η Μέριλυν, με τίτλο «Οι Αταίριαστοι» και συμπρωταγωνιστή τον Κλαρκ Γκέιμπλ –ο οποίος πέθανε δέκα μέρες αφού τελείωσαν τα γυρίσματα.

Η ταινία γυρίστηκε το 1960, σε σενάριο του άνδρα της Μέριλυν, Άρθουρ Μίλλερ. Η ίδια υποδύεται μια χήρα την προσοχή της οποίας διεκδικούν τρεις καουμπόϊδες στην έρημο της Νεβάδα.

Η γυμνή σκηνή ανακαλύφθηκε από τον Τσαρλς Καστίλιο, συγγραφέα της επερχόμενης βιογραφίας της, με τίτλο "Μέριλυν Μονρό: Η ιδιωτική ζωή μια Δημόσιας Φιγούρας". Ο συγγραφέας έμαθε πως το υλικό δεν είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον γιο του παραγωγού της ταινία, Φρανκ Τέιλορ. Ο Κέρτις Τέιλορ αποκάλυψε πως είχε κρατήσει το υλικό από τον θάνατο του πατέρα του, το 1999.

Όπως εξήγησε, «πολλές φορές οι αχρησιμοποίητες λήψεις καταστρέφονταν. Ο Φρανκ Τέιλορ όμως πίστευε πως ήταν τόσο σημαντική και τόσο ριζοσπαστική [αυτή η σκηνή] που την κράτησε».

Ανταποκρινόμενη στη φήμη του sex symbol, η Μέριλυν λέγεται ότι γδύθηκε κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, χωρίς προειδοποίηση –πράγμα που δεν ενέκρινε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζον Χιούστον, ο οποίος θεώρησε ότι το γυμνό δεν ήταν απαραίτητο για την σκηνή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κέρτις Τέιλορ στη συνέντευξη, η Μέριλυν πιθανότατα πέταξε το σεντόνι που την κάλυπτε, αηδιασμένη από τους περιορισμούς στα γυρίσματα: Στη συγκεκριμένη σκηνή, η ηθοποιός υποτίθεται ότι θα έβαζε μια μπλούζα χωρίς να απομακρύνει το σεντόνι που σκέπαζε εντελώς το πάνω μέρος του σώματός της. Εκείνη την εποχή, οι κανόνες λογοκρισίας στον κινηματογράφο ήταν αυστηροί: Άνδρες και γυναίκες δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο κρεβάτι την ίδια στιγμή, προς αποφυγή συνειρμών.

Επί δεκαετίες θεωρούταν πως η μοναδική γυμνή σκηνή της Μέριλυν ήταν εκείνη στην ακυκλοφόρητη ταινία Something's Got to Give, που την έδειχνε γυμνή μέσα σε μια πισίνα.

Αν η σκηνή που βρέθηκε τώρα είχε τελικά συμπεριληφθεί στην ταινία, θα ήταν η πρώτη εμφάνιση γυμνού σε μεγάλου μήκους ταινίας στην Ιστορία του κινηματογράφου. Τελικά η τιμή ανήκει στην Τζέιν Μάνσφιλντ, και την ταινία "Promises! Promises!" του 1963.

Είναι γνωστό πως η Μέριλυν είχε στην κατοχή της γυμνές φωτογραφίες της, από τα χρόνια προτού γίνει διάσημη, τις οποίες αγόρασε αργότερα ο Χιου Χέφνερ από τον φωτογράφο της έναντι μόλις 500 δολαρίων. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην πρώτη έκδοση του Playboy.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ