2018-08-22 09:06:29
Φωτογραφία για Η νεώτερη φρεγάτα FREMM της Ιταλίας σε επιχειρήσεις αντι-πειρατείας
Η φρεγάτα απέπλευσε από το ναύσταθμό της στο Ταράντο και προσχώρησε στην επιχείρηση στις 11 Αυγούστου.

Η Federico Martinengo αναμένεται να παραμείνει μέρος της επιχείρησης μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για την πρώτη της επιχειρησιακή αποστολή από τότε που μπήκε σε υπηρεσία τον Απρίλιο του 2018.

Είναι η τρίτη φρεγάτα της έκδοσης πολλαπλού ρόλου του ιταλικού Ναυτικού μετά τις Carlo Bergamini και Luigi Rizzo που παραδόθηκαν το 2013 και το 2017 αντίστοιχα.

Η Martinengo αντικαθιστά το αδελφό πλοίο ITS Carlo Margottini, το οποίο ενέργησε ως ναυαρχίδα της επιχείρησης Atalanta για τέσσερις μήνες, προτού παραδώσει τον ρόλο αυτό στο αποβατικό πλοίο του ισπανικού Ναυτικού ESPS Castilla στις αρχές του μήνα.

Η επιχείρηση Atalanta ξεκίνησε επίσημα το Δεκέμβριο του 2008 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σ’ αυτήν έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς και ελληνικές φρεγάτες του ΠΝ.

Στόχοι της είναι η προστασία των πλοίων του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (World Food Programme – WFP) και άλλων πλοίων-στόχων, η αποτροπή και η επέμβαση εναντίον πειρατικών ενεργειών στη θάλασσα καθώς κι η επιτήρηση των αλιευτικών δραστηριοτήτων στα διεθνή ύδατα πλησίον της Σομαλίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ