2018-08-22 22:55:47
Φωτογραφία για Στο ΦΕΚ η απόφαση για τα εγκαταλελειμμένα ιδιωτικά δάση
Στο Φύλλο της Κυβερνήσεων (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου για την εκμετάλλευση των εγκαταλελειμμένων

ιδιωτικών δασών.

Η απόφαση, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, στοχεύει στη διαχείριση και εκμετάλλευση των συγκεκριμένων δασών, στα οποία για 20 και πλέον χρόνια οι ιδιοκτήτες - κάτοχοι αυτών δεν προέβησαν σε καμία πράξη διαχείρισής τους, όπως αυτή προβλέπεται από τη δασική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, καθορίζεται:

Η ενημέρωση από την τοπική δασική αρχή των ιδιοκτητών-κατόχων του δάσους, για τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η διαχείρισή του.Η ενημέρωση αυτή γίνεται, είτε με αποδεικτικό επίδοσης στον ιδιοκτήτη, είτε, εφόσον είναι άγνωστος αυτός, με δελτίο Τύπου της δασικής αρχής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ανακοίνωση στο δημαρχείο και στις δασικές υπηρεσίες.Εφόσον παρέλθει διάστημα έξι μηνών κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες δεν ενδιαφερθούν, γίνεται έκδοση διαπιστωτικής πράξης από την τοπική δασική αρχή, συνεπεία της οποίας το δάσος τίθεται υπό διαχείριση από την αρχή αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις περί διαχείρισης και εκμετάλλευσης δημοσίων δασών.Τα έσοδα από την εκμετάλλευση του δάσους μετά την αφαίρεση των εξόδων, κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και είναι στη διάθεση των δικαιούχων σύμφωνα με το ποσοστό ιδιοκτησίας τους.

Επιπλέον, με χθεσινή απόφαση του κ
. Φάμελλου, παρατάθηκε έως τις 27 Σεπτεμβρίου το χρονικό διάστημα προετοιμασίας και προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας.

Με αυτό τον τρόπο, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, διασφαλίζεται η εργασία των συνεταιρισμών που συμμετέχουν στην αποκατάσταση των καμένων περιοχών στην Αττικής.

naftemporiki.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ