2012-06-06 01:14:02
Φωτογραφία για Πάνω από 700 ευρώ ο μέσος φόρος στα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα
Η προθεσμία για την -ηλεκτρονική- υποβολή των φοροδηλώσεων πήρε παράταση μέχρι τις 16 Ιουλίου Τα πρώτα 350.000 εκκαθαριστικά σημειώματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα στείλει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Το 65% των σημειωμάτων περίπου 200.000 είναι χρεωστικά και ο μέσος φόρος, για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, ξεπερνά τα 700 ευρώ, όση είναι δηλαδή η επιβάρυνση που προκύπτει μόνο και μόνο από το «ψαλίδι» στο αφορολόγητο όριο, που έχει μειωθεί στα 5.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η πρώτη παρτίδα αφορά στις δηλώσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά και τώρα έρχεται η ώρα των πληρωμών, σε τρεις δόσεις έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φοροδηλώσεων πήρε παράταση μέχρι τις 16 Ιουλίου μέσω Διαδικτύου και ανεξάρτητα από τον αριθμό του ΑΦΜ και τις 2 Ιουλίου για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τράπεζες προσφέρουν στους φορολογούμενους ευκολίες πληρωμής των φόρων μέσω πιστωτικών καρτών και με πολλές άτοκες δόσεις.

Προϋπόθεση για να αξιοποιηθούν τα οφέλη είναι η εξόφληση του συνόλου της οφειλής προς την τράπεζα κάθε μήνα. Σε διαφορετική περίπτωση, επιβαρύνονται με ετήσιους τόκους της τάξεως του 20%.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ