2018-08-25 06:51:21
Φωτογραφία για Τί έλεγαν στους διαδρόμους της Ασφάλειας μετά την επιτυχία του Ανθρωποκτονιών
Κυλικείο σε όροφο τής ΓΑΔΑ πρωί Παρασκευής. Αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν τον καφέ τους και το... αυτί του δημοσιογράφου καταγράφει έναν διάλογο, που αξίζει να

παραθέσουμε:

- Έσκισαν τα παιδιά από το 1ο*

- Τί να το κάνεις; Αύριο πάλι μέτρα θα τους στείλουν.

- ...... (Σιωπή)

Ο διάλογος αυτός είναι μόνο ένα από τα δεκάδες σχόλια, αρνητικά, που ακούσαμε την Παρασκευή στους διαδρόμους της Ασφάλειας. Όλα τα σχόλια ήταν για ένα συγκεκριμένο ζήτημα: τη διάθεση στελεχών της Ασφάλειας σε μέτρα, σε πάρεργα, όπως οι ίδιοι συνεχώς τα αποκαλούν.

Αξιωματικοί -και όχι μόνο- τμημάτων να φωνάζουν... χαμηλόφωνα: Αφήστε μας να δουλέψουμε στο αντικείμενό μας.

Στο Διαρρηκτών - Ληστειών προσπαθούν να δουλέψουν δύο υποθέσεις ταυτόχρονα και δεν μένει κόσμος.

Στο Ανθρωποκτονιών μένουν πίσω υποθέσεις, γιατί -όπως λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί- φυλάσσουν "σκοπιά" ακόμα και στο Μαξίμου.


Στα Ναρκωτικά το ίδιο.

Στο Εκβιαστών το ίδιο.

Αξιωματικός έλεγε στο bloko.gr: "Πάρε παράδειγμα τους νέους στο Ανθρωποκτονιών. Είναι βλαμμένοι. Άσε τους 15 ώρες να ψάχνουν μία υπόθεση, ένα στοιχείο, και δεν θα ζητήσουν ούτε νερό. Βάλε τους μισή ώρα μέτρα και τους... έκοψες τα φτερά.

Άλλος Αξιωματικός: Κυνηγάμε το "Ρουβίκωνα", φυλάμε όλα τα κτίρια μην πάνε να ρίξουν τρικάκια και αφήνουμε τους κακοποιούς να... κάνουν τη δουλειά τους.

Προφανώς στο bloko.gr δεν μπορούμε να κρίνουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Καταγράφουμε, όμως, το παράπονο τού προσωπικού. Ένα παράπονο, που δεν προέκυψε σήμερα, δεν προέκυψε από τις αρχές του Αυγούστου ή τις αρχές του χρόνου. Εδώ και μια τετραετία τα ίδια παράπονα ακούμε.

Μανώλης Ασαριώτης

* ΥΔΕΖΙ 1ο ΤΜΗΜΑ Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ