2012-06-06 02:51:06
Φωτογραφία για Κρίση και ισπανικές τράπεζες ρίχνουν το ευρώ
Πιέσεις προκαλεί στο ευρώ η "μετάσταση" της ευρωπαϊκής κρίσης στις ισπανικές τράπεζες. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν... στα 1,2447 δολάρια από το επίπεδο των 1,2476 δολαρίων που έκλεισε αργά Δευτέρα βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2429 δολάρια.

Η ανοδική τάση που εμφάνιζε τις τελευταίες δύο ημέρες το ευρωπαϊκό νόμισμα αντιστράφηκε σήμερα μετά την έκκληση για παροχή βοήθειας που απεύθυνε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Cristobal Montoro προς την Ε,Ε προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές των ισπανικών τραπεζών.

Με ενδιαφέρον αναμένονταν σήμερα τα αποτελέσματα της έκτακτης τηλε - διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών των 7 πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου (G-7) στην οποία θα συμμετάσχουν και οι κεντρικοί τραπεζίτες. Ωστόσο παρά τις πιέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, οι οικονομικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου δεν πρόκειται να αποφασιστεί μείωση του επιτοκίου.


Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκε μία μόνο συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ η οποία αφορούσε σε μία εντολή αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 30,12% από 30,70% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,21% να διαμορφωθεί στο 29,49% από 29,55% που ήταν την προηγούμενη Παρασκευή.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή . Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,22% από 1,23%, στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε στο 1,08% από το 1,09%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,94%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,66% χθες ενώ στο μήνα διατηρήθηκε το 0,38%.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ