2018-08-26 09:36:40
Φωτογραφία για Τους Εβρίτες πεσόντες στην Κύπρο τίμησε ο Αν. Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης
Στο Μνημόσυνο που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) στον Ι.Μ.Ν. Αγ.Νικολάου Αλεξ/πολης για τους Έλληνες πεσόντες κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, παραβρέθηκε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στις δηλώσεις του ανέφερε:

• Σαράντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή του ‘Αττίλα’ και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή του 36% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έλληνοκύπριοι κι Έλληνες αδελφοί, μαζί αντάμα έδωσαν την άνιση μάχη κατά του τούρκου εισβολέα. 

• Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου σηκώνοντας το βάρος του εθνικού δεσμού και την αδελφική σχέση Κύπρου κι Ελλάδος πρωτοστάτησε στις πολεμικές επιχειρήσεις θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η θυσία των Εβριτών Χ. Χατζόπουλου και Χ.Δοϊτσίδη.

• Τιμώντας την θυσία τους, έχει καταθέσει ο ίδιος στην δημοτική αρχή της γεννέτηράς τους, το Διδ/χο, πρόταση ονοματοδοσίας της Κεντρικής Πλατείας ή μιας κεντρικής οδικής αρτηρίας προς τιμήν των δυο σύγχρονων ηρώων. 

• Προτίθεται επίσης να προχωρήσει και σε σχετική κοινοβουλευτική ενέργεια προκειμένου το ΓΕΣ να ονοματοδοτήσει ένα μεγάλο στρατόπεδο της 16ης Μεραρχίας στο Διδ/χο με τα ονόματα των δυο Εβριτών που έπεσαν μαχόμενοι στην Κύπρο.

Απόσπασμα των δηλώσεών του μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί:
kranos
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ