2018-08-26 20:52:22
Φωτογραφία για Και όμως, η Ανταρκτική έχει Πυροσβεστική Υπηρεσία
«Ξεσπούν φωτιές στην Ανταρκτική; Είναι μια ερώτηση που μου κάνουν συνέχεια». Η Megan Bransonεργαζόταν στην πυροσβεστική της περιοχής για μία τριετία και αποκαλύπτει άγνωστες

λεπτομέρειες για το πώς είναι να υπηρετεί κάποιος ως πυροσβέστης στην παγωμένη ήπειρο.Η Branson εργαζόταν στην Ανταρκτική από το 2007 έως και το 2010. Συγκεκριμένα, είχε μετακομίσει στο σταθμό ΜακΜέρντο, ένα ερευνητικό κέντρο στο νησί Ρος, όπου μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου διαμένουν περισσότερα από 1.000 άτομα, καθιστώντας την ανάγκη έγκαιρης παρέμβασης σε περίπτωση φωτιάς ιδιαίτερα σημαντική.

Ο σταθμός είναι, ουσιαστικά, μία πλήρως λειτουργική πολιτεία και όπως κάθε πόλη έχει ανάγκη τους πυροσβέστες, παρότι οι θερμοκρασίες είναι πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Η Branson κατέθεσε αίτηση για τη θέση στην Ανταρκτική για πλάκα, όμως τελικά της δόθηκε η ευκαιρία να ζήσει μια απίστευτη εμπειρία.  


Εξηγώντας στο BBC το πώς εργαζόταν, σημείωσε πως συνήθως οι βάρδιες ήταν οι εξής: «Δουλεύαμε 24 ώρες, μετά είχαμε ρεπό 24 ώρες, και κάθε δεύτερη εβδομάδα παίρναμε ένα επιπλέον ρεπό. Όλοι στην πόλη εργάζονταν Δευτέρα με Σάββατο και κάθονταν την Κυριακή».

Στο πλαίσιο των καθηκόντων της ήταν ο καθαρισμός του πυροσβεστικού σταθμού και οι έλεγχοι σε όλη την πόλη για επικίνδυνα σημεία. Το να σβήνεις φωτιές σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες απαιτεί, όμως, και τη χρήση ειδικών μηχανημάτων.

BBC Science News

✔@BBCScienceNews

Yes, Antarctica has a fire department https://bbc.in/2PBG1GP 

9:56 μ.μ. - 24 Αυγ 2018

Fighting fire... on ice?

Yes, Antarctica has (and needs) a fire department. Megan Branson spent three seasons there as a fire-fighter/paramedic.

bbc.co.uk

35

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη BBC Science News
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ