2018-08-27 08:52:25
Φωτογραφία για Τρία επιπλέον ελικόπτερα Black Hawk και αντικατάσταση των Alouette για την Αυστρία
Ο αυστριακός Στρατός θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση άγνωστου προς το παρόν ύψους για την προμήθεια τριών ακόμα ελικοπτέρων S-70A Black Hawk, στα πλαίσια του προγράμματος «Katastrophenschutzpaket».

Το Black Hawk βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία με τον Στρατό όπου χαίρει εκτίμησης και θεωρείται ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο και προσαρμόσιμο ελικόπτερο πολλαπλών αποστολών, κατάλληλο για χρήση σε μεγάλα υψόμετρα και σε κακές καιρικές συνθήκες, που είναι το συνηθισμένο στην Αυστρία.

Στην Αυστρία πολλοί άνθρωποι και πολιτικοί θυμούνται ακόμα της μνήμες της επιχείρησης διάσωσης για την πολύνεκρη χιονοστιβάδα στο Galtür το 1999, όπως αναφέρει το Scramble. Μέχρι να φτάσουν τα συνεργεία διάσωσης, 31 άνθρωποι – Αυστριακοί και ξένοι τουρίστες – είχαν πεθάνει. Οι ΗΠΑ είχαν βοηθήσει τότε την Αυστρία με διάθεση ελικοπτέρων του εν θέματι τύπου.

Με την συγκεκριμένη συμπληρωματική προμήθεια, η μονάδα του αυστριακού Στρατού που επιχειρεί ήδη με εννέα ελικόπτερα του τύπου θα παραλάβει τα τρία επιπλέον για την συμπλήρωση δύναμης δώδεκα ελικοπτέρων.


Εκτός από την αγορά των τριών Black Hawk, η κυβέρνηση αποφάσισε και την προμήθεια νέων ελαφρών ελικοπτέρων για την αντικατάσταση 21 πεπαλαιωμένων ελικόπτερων Alouette III, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία από το 1968.

Παρόλο που τα παλιά αυτά Alouette έχουν αποδειχθεί εξίσου αξιόπιστα και μπορούν να πετούν για πολλά χρόνια ακόμα, είναι δύσκολος πλέον ο προσπορισμός ανταλλακτικών για την υποστήριξή τους, αφού ο τύπος έχει αποσυρθεί σχεδόν από όλους τους χρήστες του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ