2012-06-06 09:10:53
Φωτογραφία για H Moody's υποβάθμισε Γερμανικές και Αυστριακές τράπεζες
Ουάσινγκτον

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Τετάρτη το αξιόχρεο πολλών γερμανικών τραπεζών και των θυγατρικών τους στο εξωτερικό, καθως και των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της Αυστρίας, της Erste Bank, Raiffeisen Bank International (RBI) και Bank Austria, θυγατρικής του ιταλικού ομίλου UniCredit, εν μέσω της εντεινόμενης κρίσης στην Ευρωζώνη.

 Συγκεκριμένα, η Moody's μείωσε το αξιόχρεο πολλών γερμανικών τραπεζών και θυγατρικών τους στο εξωτερικό, επικαλούμενος τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν λόγω των περαιτέρω σοκ που μπορεί να προκύψουν από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τις περιορισμένες δυνατότητές τους να απορροφήσουν ζημίες. 

Ανάμεσα στις τράπεζες είναι οι θυγατρικές της Commerzbank, δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι. 

«Ως αποτέλεσμα το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο για τα χρεόγραφα και τις καταθέσεις έξι ομίλων και μιας γερμανικής θυγατρικής ενός ξένου ομίλου μειώνεται κατά μία βαθμίδα, ενώ το αξιόχρεο για έναν όμιλο επιβεβαιώνεται», ανέφερε ο οίκος. 


Για τις θυγατρικές διαφόρων γερμανικών τραπεζών το αξιόχρεο μειώθηκε έως και τρεις βαθμίδες, πρόσθεσε. 

Η Moody's ανέφερε ότι η αναθεώρηση της αξιολόγησης της Deutsche Bank AG και των θυγατρικών της θα ολοκληρωθεί μαζί με εκείνες για άλλες χρηματοοικονομικές εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας.

Παράλληλα, η Moody's ανακοίνωσε την υποβάθμιση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της Αυστρίας, της Erste Bank, Raiffeisen Bank International (RBI) και Bank Austria, θυγατρικής του ιταλικού ομίλου UniCredit,

Ο οίκος υποστηρίζει ότι η Erste Bank και RBI έχουν εκτεθεί πολύ στην ανατολική Ευρώπη, ειδικά στην Ουγγαρία και στη Ρουμανία, ενώ η υποβάθμιση της Bank Austria συσχετίζεται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιταλική μητρική της UniCredit.  

Το αξιόχρεο της Erste Bank μειώθηκε δύο βαθμίδες από τον οίκο, ενώ αυτά της RBI, εισηγμένης στο χρηματιστήριο και θυγατρικής του αυστριακού ομίλου Raiffeisen, καθώς και της Bank Austria μία βαθμίδα. 

Για τις Erste Bank και Bank Austria, η προοπτική αξιολογείται ως «αρνητική», ενώ για την RBI ως «σταθερή» από τον Moody's.

Newsroom ΔΟΛ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ