2012-06-06 11:06:10
Φωτογραφία για Ποια προετοιμασία χρειάζονται τα ΙΧ για το καλοκαίρι
Ξεκινώντας τα πλάνα για ένα ακόμα καλοκαίρι στους δρόμους, καλό θα ήταν να δώσετε την ανάλογη φροντίδα στο αυτοκίνητο σας, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές συνθήκες του καλοκαιριού.

Όπως γράφει το gocar.gr ελαστικά, σύστημα ψύξης και κλιματισμός φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων για ένα ξένοιαστο καλοκαίρι πίσω από το τιμόνι. Παράλληλα μην ξεχνάτε την απαραίτητη ηλιοπροστασία (ή κουκούλα) για το αυτοκίνητο σας, όταν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο σκιερό μέρος για στάθμευση.

Κλιματισμός

Αν νιώθετε ότι το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σας δεν αποδίδει όσο παλαιότερα, μπορεί απλά να χρειάζεται συντήρηση. Γενικότερα μια φορά το χρόνο, συνήθως στις αρχές του καλοκαιριού, όπου αναμένεται να γίνει πιο έντονη χρήση, είναι καλό να συντηρείτε το σύστημα κλιματισμού. Συμπλήρωση στον φρέον είναι η πιο συνηθισμένη εργασία στα περισσότερα αυτοκίνητα
. Αν μάλιστα το κλιματιστικό δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο διάστημα (π.χ την περίοδο του χειμώνα), τότε ξεραίνονται τα λάστιχα που στεγανοποιούν το κύκλωμα, με αποτέλεσμα οι απώλειες στο φρέον να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Επιπλέον ο συμπιεστής του κλιματισμού χρειάζεται λίπανση και πρέπει να συντηρείται ώστε να μην δυσλειτουργεί και να μην χρειαστεί πρόωρη αντικατάσταση (με υψηλό κόστος).

Με την πάροδο του χρόνου και τη σποραδική χρήση του κλιματισμού ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων, μικρο-οργανισμών, μούχλας και μύκητες. Τα φαινόμενα αυτά αναπτύσσονται τόσο στις σωληνώσεις του κλιματισμού όσο και στα φίλτρα και προκαλούν δυσάρεστες οσμές. Ταυτόχρονα, ως στοιχεία μόλυνσης, μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους ή ακόμα και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα των επιβατών. Εάν το πρόβλημα αυτό έχει ήδη εμφανιστεί, συνιστάται η χρήση απολυμαντικού (από εξειδικευμένο συνεργείο) και η αντικατάσταση των φίλτρων.

Σύστημα Ψύξης

Οι απαιτητικές συνθήκες του καλοκαιριού, με τον ζεστό αέρα και τις υψηλές θερμοκρασίες, αποτελούν σκληρή δοκιμασία για το κύκλωμα ψύξης του αυτοκινήτου σας. Η χρήση ενός καλού αντιψυκτικού και η έγκαιρη αντικατάσταση του είναι βασικό στοιχείο για την προστασία των σωληνώσεων και την λειτουργία του ψυγείου του αυτοκινήτου. Πολλές φορές προσθέτουμε νερό στο κύκλωμα ψύξης, λύση η οποία θα πρέπει να είναι προσωρινή.

Ελαστικά

Λογικό είναι αν χρησιμοποιείται χειμερινά ελαστικά, να τα αλλάξετε με καλοκαιρινά. Ο συστηματικός έλεγχος των πιέσεων των ελαστικών είναι απαραίτητος, αφού η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσει τον αέρα κάθε ελαστικού (μην ξεχνάτε την πίεση της ρεζέρβας).

Συντήρηση – Προετοιμασία

Αν φτάνετε κοντά στα χιλιόμετρα για την προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου σας και σκοπεύετε να ταξιδέψετε, καλό θα ήταν να είστε έτοιμοι για τις απαιτήσεις του καλοκαιριού. Η εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου σας, συμβάλλει ιδιαίτερα σε μια ξένοιαστη περίοδο διακοπών. Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων για μια πιθανή καλοκαιρινή μπόρα και σωστή προετοιμασία του φαρμακείου του αυτοκινήτου, είναι μερικές ενέργειες που μπορεί να σας απομακρύνουν από δυσάρεστες καταστάσεις ταξιδεύοντας για τις διακοπές σας.

Απομάκρυνση αλάτων

Αν οι φετινές διακοπές σας βρουν αγκαλιά με τη θάλασσα προσεγγίζοντας την παραλία με το αυτοκίνητο σας, σοφό θα ήταν να ξεπλένεται τακτικά το κάτω μέρος και τους τροχούς του αυτοκινήτου σας. Το αλάτι μπορεί να διαβρώσει πολλά μέρη του αμαξώματος, καθώς και τα μέρη του συστήματος πέδησης. Ένα καλό πλύσιμο (και στο πάτωμα) και κέρωμα είναι μια καλή λύση για το τέλος των καλοκαιρινών σας διακοπών.
vivanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στα αλήθεια δεν ασχολούμαι…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στα αλήθεια δεν ασχολούμαι…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ