2018-09-04 08:57:18
Φωτογραφία για Δείτε πόσα χρήματα δικαιούνται αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί από τα κουρέματα των μνημονίων! Όλες οι δικαστικές εξελίξεις
Τρίτη 4 Σεπτέμβριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αναδρομικά χρήματα δικαιούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί από τα κουρέματα των μνημονίων

Στις 5 Οκτωβρίου θα κριθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ εάν θα δικαιούνται όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί αναδρομικά χρήματα λόγω των κουρεμάτων που είχαν υποστεί οι μισθοί τους από τα μνημόνια, ανεξάρτητα εάν είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη ή όχι.

Άλλωστε οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) είχαν κερδίσει σχετική προσφυγή στο ΣτΕ το οποίο απεφάνθη ότι όλες οι μειώσεις των μισθών που έγιναν το 2012 είναι παράνομες.

Και βέβαια οι γιατροί δεν έχασαν και λίγα εν μέσω μνημονίων. Δείτε ΕΔΩ όλα τα κουρέματα: «Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία»

Πάντως στις 5 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Ολομέλεια του ΣτΕπροκειμένου να αποφανθεί εάν τα χρήματα θα πρέπει να τα εισπράξουν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί.


Εκατομμύρια τα αναδρομικά

Και βέβαια αυτό αποτελεί άλλον έναν πονοκέφαλο για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς τα χρήματα που πρέπει να επιστραφούν στους νοσοκομειακούςγιατρούς είναι πολλά.

Με βάση τους υπολογισμούς του Ηλία Σιώρα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομειακών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), για να αποπληρωθούν τα αναδρομικά θα απαιτηθούν από 400 έως 500 εκατ. ευρώ ανάλογα με τη βαθμίδα του κάθε γιατρού.

Και αυτό διότι υπολογίζεται ότι από το 2012 έως το 2018 οι νοσοκομειακοί γιατροί έχασαν από τις τακτικές αποδοχές τους από 600 έως 700 ευρώ το μήνα.

Αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν 10.000 ειδικευμένοι γιατροί που αν δικαιωθούν από το ΣτΕ θα πρέπει να τα εισπράξουν όλοι και όχι μόνο όσοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη από την αρχή, τότε ο καθένας θα πρέπει να λάβει από 40.000 έως 50.000 ευρώ για το σύνολο των χρόνων.

Βέβαια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει ότι προς ώρας τα οικονομικά δεν επιτρέπουν ούτε τους μισθούς να επανέλθουν στα πρότερα επίπεδα. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών όπως προβλέπει απόφαση του ΣτΕ! Τι είπε ο υπ.Υγείας»

Πάντως αν το ΣτΕ δικαιώσει όλους τους ειδικευμένους, τότε φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος και για τα αναδρομικά των ειδικευόμενων.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ