2012-06-06 12:28:22
Φωτογραφία για Βάσεις 2012: Εκτιμήσεις μετά τις πρώτες βαθμολογίες γραπτών
Μετά την ολοκλήρωση των φετινών Πανελλαδικών 2012, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πλέον στην αναζήτηση των τάσεων και των προβλέψεων για την κίνηση (αυξομείωση) των Βάεσων 2012.

Μετά το φιάσκο της Φυσικής αλλά και τα δύσκολα Μαθηματικά, η γενική εικόνα που δίνεται μέχρι στιγμής είναι ότι το 50% - 55% των υποψηφίων της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης έχουν Γενικό Βαθμό Πρόσβασης κάτω από τη βάση και παρόμοια αναμένεται να κινηθεί πάνω από το 20% της Θετικής Κατεύθυνσης.

Η Φυσική και τα μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης είναι τα μαθήματα που συγκεντρώνουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες σύμφωνα με τα πρώτα γραπτά και 8 στα 10 γραπτά βαθμολογούνται κάτω από 10. Αν πρέπει να υπολογίσουμε με ποσοστά τις χαμηλές βαθμολογίες σε αυτά τα μαθήματα τα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης καταλαμβάνουν το 74% και η Φυσική το 83%.

Τα μαθήματα που ακολουθούν με λιγότερο χαμηλά ποσοστά είναι τα Αρχαία Θεωρητικής Κατεύθυνσης με 47%, Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης με 42% , Βιολογία Γενικής Παιδείας με 43%, Μαθηματικά Γενικής Παιδείας με 46% , Ανάπτυξη Εφαρμογών Τεχνολογικής με 46%, Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης με 40%


Οι βαθμολογητές μιλούν για πτώση των βάσεων σε πολυτεχνικές, φυσικομαθηματικές σχολές, λόγω της δυσκολίας των θεμάτων στη Φυσική αλλά και τα Μαθηματικά. Όμως η γενικότερη τάση των βάσεων αναμένεται να μην είναι ενιαία σε όλες τις σχολές, αλλά θα εμφανίζονται αυξομειώσεις. Από τις μειώσεις , ολίγων όμως μορίων, δεν θα ξεφύγει ούτε η ιατρική Αθηνών, γεγονός που, αν συμβεί, θα επιφέρει μια εξορθολογικότερη πορεία των βαθμολογικών βάσεων σε σχολές που για να εισαχθεί ένας υποψήφιος θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από άριστος.

Ωστόσο, όπως παρατηρούν έμπειροι βαθμολογητές το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των φετινών εξετάσεων, πέραν του «αλαλούμ» με τη Φυσική, ήταν το γεγονός ότι και στα άλλα μαθήματα, οι ερωτήσεις και τα θέματα ήταν πολλά και δύσκολα, ίσως δυσκολότερα από κάθε άλλη χρονιά. Φέτος, αναδείχθηκε ως υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα η ποσότητα των ερωτήσεων που ήταν σαφώς δυσανάλογη με το τρίωρο που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ