2012-06-06 13:29:19
Φωτογραφία για Ξέσπασε η Μ. Χούκλη για τους καρκινοπαθείς! (video)
Το βράδυ της Τρίτης και καθώς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 βρισκόταν σε εξέλιξη, θίχτηκε το θέμα της "ομηρίας" χιλιάδων ασφαλισμένων, λόγω της κόντρας που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τους φαρμακοποιούς.

Η Μαρία Χούκλη λοιπόν, που στέκεται πάντα στο πλευρό των πολιτών και που πρόσφατα μίλησε για πρώτη φορά για την περιπέτεια υγείας με τον καρκίνο που πέρασε, δεν άντεξε και ξέσπασε!

"Κυρίες και κύριοι το κάνω πρώτη φορά έχοντας και προσωπική ευαισθησία για το θέμα αυτό... Θεωρώ απαράδεκτο και ντροπή καρκινοπαθείς να περιμένουν στην ουρά, για να πάρουν δωρεάν τα φάρμακά τους από το ενιαίο ταμείο. Είναι απαράδεκτο αυτοί οι άνθρωποι με τον γολγοθά που περνούν, να περιμένουν ακόμη και δύο ώρες μπροστά στα ταμεία για να εξασφαλίσουν ακριβές θεραπείες, που δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών...", ανέφερε η Μαρία Χούκλη.


"Χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι να μιλήσω για τον καρκίνο. Αρχικά γιατί βρισκόμουν μέσα στο πρόβλημα, αργότερα γιατί δεν ήθελα να νομίζουν ότι το "ρευστοποιώ", το "πουλάω". Όταν όμως είδα πως είναι μια επιδημία αυτή η ιστορία με τον καρκίνο και μου τηλεφωνούσαν γυναίκες από τα πια απίθανα μέρη του κόσμου για να μου ζητήσουν συμβουλές, για να μου εκφράσουν το φόβο τους, τότε κατάλαβα πόσο κουράγιο παίρνουν οι άνθρωποι που πάσχουν όταν έχουν μπροστά τους μια συγκεκριμένη περίπτωση παρόμοια με τη δική τους. Τότε αποφάσισα πως είναι κάτι που πρέπει να συζητήσω. Στην αρχή νόμιζα πως όλη η συμφορά του κόσμου έχει πέσει στο κεφάλι σου. Όταν συνειδητοποιείς ότι σχεδόν σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας καρκινοπαθής, λες ότι αξίζει να το προσπαθήσεις, να το πολεμήσεις. Νιώθεις όμως, και μια περηφάνια γιατί νίκησες. Σημασία έχει να προχωράς στη ζωή.", είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της, σχετικά με τον δικό της γολγοθά.
e-radio.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ