2012-06-06 15:27:41
Φωτογραφία για Euro 2012: Δ. ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ: Παιχνίδι το παιχνίδι
Ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι του Euro θα αντιμετωπίσει η Εθνική σύμφωνα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ, λίγες ώρες πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και της αναμέτρησης με την Πολωνία, μίλησε στην εφημερίδα “SportDay” και δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για το μεγάλο ραντεβού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Μοιάζει η τωρινή πρεμιέρα με αυτή του 2004;

«Ίσως πράγματι να ταιριάζει, γιατί το πρώτο παιχνίδι είναι πάλι με διοργανωτές. Ωστόσο, οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Το ότι συνέβη τότε αυτό που συνέβη, δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει από τώρα να κάνουμε όνειρα για μακρά παρουσία στη διοργάνωση. Παιχνίδι με παιχνίδι θα πάμε εμείς».

Ο Ρεχάγκελ σας είχε πει κάποτε, την παραμονή του Ουκρανία - Ελλάδα 0-1, ότι «μην ακούτε κανέναν τριγύρω, το μόνο που θέλω είναι όταν ξαπλώσετε το βράδυ για ύπνο να σκεφτείτε ποιος από εσάς θα βάλει το γκολ της πρόκρισης». Τελικά το έβαλες εσύ. Τι θα σκεφτείς το βράδυ της παραμονής του μεγάλου ματς με τους Πολωνούς;


«Το βράδυ της παραμονής θα υπάρχει ένα τρακ, ένα στρες να το πω έτσι, αλλά και μια μεγάλη προσμονή. Τι θα σκεφτώ; Θα σκεφτώ θετικά. Θα σκεφτώ τι πρέπει να κάνουμε για να παίξουμε καλά και να νικήσουμε. Αυτό θα σκεφτώ».

Πώς βλέπεις τον όμιλο;

«Αν μιλούσαμε με πιθανότητες, ένα μικρό πλεονέκτημα θεωρητικά έχει η Ρωσία, ωστόσο αν εμείς ξεκινήσουμε με νίκη κατά της Πολωνίας, θα είμαστε πλέον φαβορί για μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου».

Η ιστορία έχει διδάξει ότι οι ομάδες ατσαλώνονται όταν η χώρα τους αντιμετωπίζει προβλήματα. Π.χ. το 2006 οι Ιταλοί προέρχονταν από το Calciopolis και πήραν την κούπα. Τώρα, η Ελλάδα αφενός είχε πέρυσι το δικό της σκάνδαλο στημένων αγώνων και αφετέρου υπάρχουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα στη χώρα...

«Πράγματι ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος όταν ένα κράτος έχει πολιτικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα. Ούτως ή άλλως το κίνητρό μας είναι υψηλό».

Για εσάς τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που αγωνίζεστε σε συλλόγους εντός συνόρων υπάρχει και το κίνητρο μιας μεταγραφής στο εξωτερικό, μέσα από τις εμφανίσεις στο Euro 2012;

«Εγώ προσωπικά δεν έχω τέτοια σκέψη στο μυαλό μου. Από 'κει και πέρα, αν έρθει κάποια πρόταση, θα τη σκεφτώ και θα τη συζητήσω. Ωστόσο εγώ μπαίνω στη διοργάνωση για να παίξω για την Εθνική και όχι για τη μεταγραφή».

sportaction.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ