2018-09-11 06:45:50
Φωτογραφία για Δ, ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩ
Ο Πρωθυπουργός δεν έκανε παροχολογία στη ΔΕΘ όπως καταγγέλλει η Ν.Δ, αλλά παρουσίασε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για στρατηγική αμηχανίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας αφορούν τον δημοσιονομικό χώρο που θα παρουσιαστεί την επόμενη τετραετία πάνω από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. «Αυτόν τον δημοσιονομικό χώρο μπορεί να τον χρησιμοποιεί η κυβέρνηση κατά το δοκούν», τόνισε και πρόσθεσε πως «αυτή τη συμφωνία κάναμε και στο Eurogroup».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι σύντομα θα έρθουν στη Βουλή διατάξεις για τη μείωση των εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την επιδότηση ενοικίου για 300.000 οικογένειες με εισοδηματικά κριτήρια. Όπως τόνισε, πρόκειται για μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ μέσα στο 2019, ενώ έκανε λόγο για διόρθωση αδικιών που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις. Επεσήμανε, δε, ότι το πακέτο των μέτρων που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός είναι απολύτως κοστολογημένο.


Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι είναι θετικό το κλίμα στους θεσμούς να μην ισχύσει το μέτρο για την περικοπή τους. Όπως είπε, πρόκειται για μέτρο που συμφωνήθηκε με την απαίτηση του ΔΝΤ και δεν αφορά νέους συνταξιούχους.

Για την εποπτεία μετά το πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι «όπως σε όλες τις χώρες σε μεταπρογραμματική περίοδο, θα υπάρχουν τέσσερις αποστολές των θεσμών για την πορεία της οικονομίας».

Κ. Χατζηδάκης: Αντιφατικά μεταξύ τους τα μέτρα της κυβέρνησης

Τα μέτρα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός δείχνουν κρίση προσανατολισμού της κυβέρνησης, δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης. «Τα μέτρα αυτά είναι αντιφατικά μεταξύ τους. Πώς γίνεται να μεγαλώνεις το Δημόσιο όταν θέλεις να περιορίσεις τα έσοδά σου;», πρόσθεσε. 

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση «έχει μια προφανή χρονοκαθυστέρηση σε σχέση με το πώς παρακολουθεί την οικονομία και τον κόσμο» και πρόσθεσε: «Σε δύο - τρία χρόνια θα συνομολογήσουν αυταπάτη σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό». Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι «έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και μας έκανε πρωταθλητές στην αύξηση της φορολογίας σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ». «Δεν μπορούν να δώσουν προοπτική», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τη στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ. στη Βουλή, είπε πως «θα δούμε τι θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, τότε θα τοποθετηθούμε».

Περιγράφοντας τη στρατηγική της Ν.Δ., είπε πως «πιστεύουμε στη διεθνή πρακτική, στην κοινή λογική», με λιγότερους φόρους και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα. «Ακόμη πιστεύουμε η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει μέσα από τον διχασμό, αλλά την εθνική ενότητα», συμπλήρωσε.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ