2012-06-06 16:16:13
Φωτογραφία για Οικονομικά προβλήματα στην ”Στέγη της ΕΓΝΥΑ”
Το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Α.Ν.Υ. «Στέγη της Ε.Γ.Ν.Υ.Α» που εδρεύει στο Λαγονήσι, από την 1η Ιουνίου λειτουργεί χωρίς ψυχολόγο ενώ η συγκεκριμένη ειδικότητα ορίζεται ως αναγκαία από το καταστατικό και εσωτερικό κανονισμό της «Στέγης». Και τούτο διότι απελύθη η μοναδική ψυχολόγος κα Σταματία Τούντα.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων της «Στέγης», η απόλυση της κας Τούντα πραγματοποιήθηκε χωρίς προειδοποίηση και χωρίς σαφή αιτιολογία. Επίσης της «καταβλήθηκε άνω του 50% της προβλεπόμενης αποζημίωσης ενώ συγχρόνως όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΓΝΥΑ (Ένωση Γονέων Νoητικώς Υστερoύvτωv Ατόμωv) παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες, οι παραιτηθέντες και συνταξιοδοτημένοι συνάδελφοι δεν έχουν ταχτοποιηθεί οικονομικά. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η κυρία Τούντα επέδειξε επιμονή και κατανόηση παραμένοντας απλήρωτη όλους αυτούς τους μήνες.

Η απόλυση αυτή πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο που η Στέγη αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αφού λειτουργεί με προσωπικό λιγότερο και από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας. Αποτέλεσμα αυτού να επιβαρυνθούν επιπλέον οι ήδη επιβαρημένοι εργαζόμενοι.


Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης αφού την θεωρούμαι παράνομη και καταχρηστική, καλούμε δε όλους τους αρμοδίους φορείς να λάβουν θέση και στηρίξουν το αίτημα μας.»

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 10.30 π.μ στο χώρο στέγασης της Ε.Γ.Ν.Υ.Α., οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε απεργία -διαμαρτυρία συμπαράστασης για την απόλυση της εργαζόμενης.

mesogianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ