2012-06-07 04:30:01
Φωτογραφία για Μοναδικό και εντυπωσιακό θέαμα η διέλευση της Αφροδίτης ανάμεσα στον ήλιο και στην γή!
Τη διέλευση της Αφροδίτης ανάμεσα στον ήλιο και τη Γη, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που θα επαναληφθεί σε 105 χρόνια, είχαν την ευκαιρία να δουν εκατομμύρια άνθρωποι σε διάφορα σημεία της υδρογείου.

Η διέλευση έγινε ορατή ως σκοτεινή κηλίδα που πραγματοποίησε ένα ταξίδι 6,5 ωρών πάνω στον διάπυρο ηλιακό δίσκο. Το απόγευμα της Τρίτης η πρώτη φάση του φαινομένου έγινε ορατή στη Βόρειο Αμερική, την Κεντρική Αμερική και το βορειότερο τμήμα της Νοτίου Αμερικής.

Η διέλευση ήταν ιδιαίτερα ορατή και εντυπωσιακή στην Αυστραλία, αλλά η παρακολούθηση γινόταν μόνο με ειδικά τηλεσκόπια που είναι εφοδιασμένα με φίλτρα για την ηλιακή ακτινοβολία. Σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Ασία οι πολίτες μπόρεσαν να δούν μόνο την τελική φάση του φαινομένου λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα.

 

Οι επιστήμονες ανέμεναν την διέλευση της Αφροδίτης προκειμένου να εξετάσουν ιδέες που θα τους βοηθήσουν στην ανακάλυψη πλανητών στον γαλαξία που μοιάζουν με τη Γη, καθώς και για να μάθουν περισσότερα για την ίδια την Αφροδίτη και την πολύπλοκη ατμόσφαιρά της. Οι σπάνιες ευθυγραμμίσεις ανάμεσα στη Γη, την Αφροδίτη και τον Ήλιο επέτρεψαν στους αστρονόμους του 17ου και 18ου αιώνα να υπολογίσουν για πρώτη φορά με ακρίβεια την απόστασή μας από τον Ήλιο.
online-pressblog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ