2012-06-07 10:10:02
Φωτογραφία για Κατακόρυφη αύξηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ιταλία
Οι ύποπτες οικονομικές συναλλαγές από τη Μαφία υπερδιπλασιάστηκαν στο διάστημα 2010-2011 –όταν η χώρα περιέπεσε σε ύφεση– σε σχέση με την προηγούμενη διετία, ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Μιλώντας σε επιτροπή του Κοινοβουλίου, η υποδιευθύντρια της Τράπεζας, Άνα-Μαρία Ταραντόλα, επισήμανε ότι οι συναλλαγές αυτού του τύπου αυξήθηκαν κατά 147% «και εξακολουθούν να αυξάνονται».

Πρόσθεσε ότι σε 800 περιπτώσεις έγιναν συλλήψεις ή έγινε έρευνα για ύποπτα άτομα. Επιπλέον ένα τέταρτο των υποθέσεων αφορούσαν τη βόρεια Ιταλία, μακριά δηλαδή από τις περιοχές που παραδοσιακά ελέγχει η μαφία.

Η υποδιευθύντρια εξήγησε ότι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι «αντικυκλικό και αυξάνεται σε καιρούς οικονομικής κρίσης».

Όπως αναφέρει το , πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το 2011 τα έσοδα του οργανωμένου εγκλήματος έφτασαν τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου το 7% του ΑΕΠ της χώρας.

Καθώς μάλιστα τα παρακλάδια της μαφίας έχουν αρκετό διαθέσιμο ρευστό και με δεδομένο τον περιορισμό των δανείων από τις τράπεζες, πολλοί κατέφυγαν στο οργανωμένο έγκλημα για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους, έστω και από τα εγκληματικά δίκτυα.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επενδύσεις ή ΣΥΡΙΖΑ;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επενδύσεις ή ΣΥΡΙΖΑ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ