2018-10-02 14:48:05
Φωτογραφία για Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018
Φωτό αρχείου kranosgr από την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017

Από 5 έως 12 Οκτωβρίου 2018 θα διεξαχθεί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, η Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2018” η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως είναι:

α.         Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

β.         Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ.         Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.

δ.         Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και  Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ε.         Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ