2018-10-02 15:26:13
Φωτογραφία για Πέντε λόγοι να επιλέξετε το μποξ για να γυμναστείτε
Tο μποξ είναι ωφέλιμο τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό σας Το μποξ απαιτεί έναν ορισμένο βαθμό φυσικής κατάστασης: ταχύτητα, δύναμη, ευελιξία, συντονισμό χεριών-ματιών, αντοχή και πολλά άλλα. Ευτυχώς, όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να καλλιεργηθούν και να αφομοιωθούν με υπομονή, προσπάθεια και ιδρώτα. Αν δεν είστε πειστεί ήδη, ακολουθούν 5 λόγοι που πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στην πυγμαχία.

1. Είναι αερόβια άσκηση

Το τρέξιμο μπορεί να γίνει βαρετό πολύ γρήγορα. Επιβαρύνει επίσης τις αρθρώσεις σας. Η ποδηλασία απαιτεί ακριβό εξοπλισμό και συντήρηση. Η κολύμβηση είναι μια μοναχική δραστηριότητα. Αν και εξακολουθούν να αποτελούν καλούς τρόπους να επιταχύνετε τον καρδιακό ρυθμό σας, αυτές οι δραστηριότητες συνήθως επιτρέπουν στο μυαλό να περιπλανηθεί και να απορροφηθεί από τις δυσκολίες της ημέρας.

Η εκπαίδευση που συνοδεύει τα περισσότερα μαθήματα πυγμαχίας ποικίλει σε ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Με γρήγορα χέρια που χτυπούν σε συγκεκριμένους συνδυασμούς, το μυαλό σας δε θα έχει χρόνο ή ενέργεια για να σκεφτεί τίποτα άλλο από το να ρίξει την επόμενη γροθιά.


Το μποξ παρέχει εκπληκτική και διεγερτική αερόβια άσκηση που θα κρατήσει την καρδιά σας σε εγρήγορση χωρίς να χρειάζεται μια συνειδητή προσπάθεια να γυμναστείτε σκληρότερα.

2. Τονώνει τους μυς

Το μποξ θα βελτιώσει φυσικά τη δύναμη και τη σύνθεση του πυρήνα σας. Το σώμα σας πρέπει να σταθεροποιηθεί μέσω του πυρήνα σας για να ρίξετε αποτελεσματικές γροθιές. Οι έντονες κινήσεις που πραγματοποιείτε όσο ρίχνετε αυτές τις γροθιές είναι σίγουρο ότι θα σφίξουν την κοιλιά σας.

3. Σας προσφέρει συγκέντρωση

Αν αφαιρεθείτε κατά τη διάρκεια της γιόγκα, είναι πιθανό να καταλήξετε να κάνετε τη στάση του παιδιού, ενώ όλοι οι άλλοι είναι στον κάτω σκύλο. Αν αφαιρεθείτε κατά τη διάρκεια του μποξ, είναι πιθανό να καταλήξετε με μια γροθιά στο πρόσωπό σας. Εντάξει, δε θα είναι πολύ δυνατή, αλλά είναι σύνηθες για τους προπονητές να προσπαθούν να κρατήσουν τους μαθητές συγκεντρωμένους κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Το μποξ απαιτεί να ζείτε κάθε στιγμή, κάτι που πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν και το μποξ καθιστά δυνατό.

4. Σας μαθαίνει αυτοάμυνα

Όλοι πρέπει να ξέρουν πώς να αμυνθούν. Το μποξ δε θα σας διδάξει πώς να αφοπλίζετε ένα όπλο ή να πνίγετε κάποιον, αλλά θα σας εμφυσήσει την εμπιστοσύνη και την κιναισθητική συνείδηση, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατάλληλη αντίδραση σε καταστάσεις εκφοβισμού.

Κάποιος που εκπαιδεύεται στην πυγμαχία δεν θα είναι μόνο πιο πιθανό να αμυνθεί σε μια γροθιά, αλλά θα έχει την ψυχραιμία να αποφύγει και να απομακρυνθεί από μια κατάσταση. Το να έχετε παράλληλα αμυντικές και επιθετικές αντιδράσεις μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

5. Σας βοηθάει να διαχειριστείτε τον θυμό σας

Σχεδόν κάθε μορφή μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας μπορεί να μειώσει το άγχος αυξάνοντας τις ενδορφίνες, οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνουν τη διάθεση και βελτιώνουν τον ύπνο. Το μποξ το πηγαίνει όλο αυτό σε άλλο επίπεδο, προσθέτοντας έναν βαθμό αδρεναλίνης που είναι δύσκολο να βρεθεί σε άλλες προπονήσεις.

Η απογοήτευση και ο εκνευρισμός είναι ένα φυσικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Αυτό που επιλέγουμε να κάνουμε γι’ αυτό, καθορίζει πόσο υγιής είναι ο μηχανισμός αντιμετώπισής μας. Το μποξ σάς επιτρέπει να αποφορτιστείτε και να γυρίσετε στο σπίτι με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό σας!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ