2018-10-03 04:17:32
Φωτογραφία για Φρίκη: 47χρονος “λιώνει” με εκατοντάδες όγκους στο σώμα του
Η σύζυγός του είπε: “Προσεύχομαι στον Θεό να θεραπεύσει τον σύζυγό μου, ώστε να μην χρειάζεται να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου ως χήρα. Δεν υπάρχει γαλήνη στις ζωές μας”.

Τι είναι η νευροϊνωμάτωση

Νευροϊνωμάτωση είναι μια γενετική διαταραχή που προκαλεί σχηματισμό όγκων σε νευρικό ιστό. Αυτοί οι όγκοι μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε στο νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και των νεύρων. Η νευροϊνωμάτωση συνήθως διαγιγνώσκεται κατά την παιδική ηλικία, ή την πρώιμη ενηλικίωση.

Οι όγκοι είναι συνήθως μη-καρκινικοί (καλοήθεις), αλλά μερικές φορές μπορούν να γίνουν κακοήθεις (καρκινικοί). Τα συμπτώματα είναι κατά κανόνα ήπια. Ωστόσο, οι επιπλοκές της νευροϊνωμάτωσης μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια ακοής, εξασθένιση της μάθησης, προβλήματα καρδιάς και αιμοφόρων αγγείων (καρδιαγγειακά), απώλεια όρασης και έντονο πόνο.

Η θεραπεία για τη νευροϊνωμάτωση στοχεύει στη μεγιστοποίηση της υγιούς ανάπτυξης του ατόμου και στην αντιμετώπιση των επιπλοκών αμέσως μόλις αυτές προκύψουν, χωρίς να χαθεί χρόνος. Όταν η νευροϊνωμάτωση προκαλεί μεγάλους όγκους, ή όγκους που πιέζουν ένα νεύρο, μόνο η χειρουργική επέμβαση μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να ωφεληθούν από άλλες θεραπείες, όπως η στερεοτακτική ακτινοχειρουργική (stereotactic radiosurgery) ή από φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο του πόνου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ