2012-06-07 11:22:02
Φωτογραφία για Αντίο πυρηνική ενέργεια λένε ήδη 7,23 εκατομμύρια Ιάπωνες.
"Αντίο πυρηνική ενέργεια" λένε ήδη 7,23 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιαπωνία, οι οποίοι έχουν υπογράψει σχετικό αίτημα, ανακοινώθηκε σήμερα στο Τόκιο.

Η πρωτοβουλία αυτή, την οποία υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ο τιμηθείς με το βραβείο Νόμπελ ιάπωνας συγγραφέας Κενζαμούρο Όε, ο συνθέτης και πιανίστας Ρουίσι Σακαμότι και ο γνωστός για την καταγγελία σκανδάλων δημοσιογράφος Σατόσι Καμάτα, έχει στόχο τη συγκέντρωση 10 εκατομμυρίων υπογραφών ως τα μέσα του Ιουλίου.

Οι εμπνευστές της υποστηρίζουν ότι το 80% του ιαπωνικού πληθυσμού δε θέλει την πυρηνική ενέργεια και ότι ακόμα και χωρίς πυρηνικούς σταθμούς, η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.

Η ανοιχτή στους ξένους πρωτοβουλία αυτή αναλαμβάνεται μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα που προκάλεσαν ο σεισμός και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου του 2011.

"Μετά την καταστροφή αυτήν, το περιβάλλον γύρω από τον πυρηνικό σταθμό έχει μολυνθεί και πολλοί άνθρωποι που ζούσαν κοντά, πέθαναν", τονίζουν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας, οι οποίοι θεωρούν την πυρηνική ενέργεια ως μια εξαιρετικά επικίνδυνη και δύσκολα ελεγχόμενη μορφή ενέργειας
. Επιπλέον, πιστεύουν ότι οι συνέπειες δεν περιορίζονται στο περιβάλλον γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, αλλά ότι το δυστύχημα αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε πολλές περιοχές και σε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα στα παιδιά.

Αυτή τη στιγμή, έχει σταματήσει η λειτουργία και των 50 αντιδραστήρων του αρχιπελάγους εξαιτίας σεισμών ή για λόγους συντήρησης και κανένας δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει χωρίς προηγουμένως να δοκιμαστεί η αντοχή του σε φυσικές καταστροφές και εάν δεν υπάρξει συγκατάθεση από τις γύρω περιοχές.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ