2018-10-03 13:30:23
Φωτογραφία για Τα άγνωστα στοιχεία της τραγωδίας στο Αργος – Η κραυγή «απόψε θα σκοτωθούν κι άλλοι», το όπλο στην θήκη της κιθάρας και το ψυχιατρείο
Tο ενδεχόμενο να απευθυνόταν σε εισαγγελέα για υποχρεωτική ψυχιατρική εξέταση  ή εγκλεισμού  σε ψυχιατρείο του 29χρονου γιου του, είχε εξετάσει τις τελευταίες ημέρες-όπως

κατέθεσε στην ΕΛΑΣ -ο πατέρας του πρωταγωνιστή της οικογενειακής τραγωδίας στο Αργος. Η αναφορά αυτή φέρεται να ρίχνει φως στις πτυχές του δραματικού περιστατικού .

Ο 29χρονος σκότωσε την 11χρονη ετεροθαλή αδελφή του, προσπάθησε να κάψει το σπίτι του με οινόπνευμα και ακολούθως αυτοκτόνησε. Λίγο πριν  θέσει τέλος στην ζωή του φώναζε μέσα στο σπίτι «ότι σήμερα θα σκοτωθούν κι άλλοι», σκορπώντας τον τρόμο.

«Το Βήμα» παρουσιάζει τα άγνωστα στοιχεία της υπόθεσης όπως προκύπτουν από τις καταθέσεις των οικείων του. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα του -είναι μικροβιολόγος-  ο 29χρονος σπούδασε ιατρική και συνέχισε τις σπουδές του στην Βουδαπέστη. Εργάσθηκε ως ιατρός σε νησί της επονομαζόμενης άγονης γραμμής στο Αιγαίο  και ακολούθως στο  νοσοκομείο της Αεροπορίας, στη λεωφόρο Κατεχάκη.


Ομως τον τελευταίο καιρό -σύμφωνα με τις καταθέσεις-  φαινόταν  να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε σταματήσει την δουλειά του και έμοιαζε να «έχει κλειστεί στον εαυτό  του». Μάλιστα, έβγαινε λίγες φορές από το σπίτι  που διέμενε στην Κυψέλη.

Αυτή η συμπεριφορά του φαίνεται να είχε προβληματίσει τον πατέρα του, που  φέρεται να του είχε ζητήσει να εξετασθεί από ιατρούς κάτι που ο 29χρονος ηρνείτο. Στη συνέχεια είχε μελετήσει να λάβει εισαγγελική άδεια για την εξέτασή του από ιατρούς, χωρίς όμως να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

Την προηγουμένη της τραγωδίας είχε φτάσει στο οικογενειακό σπίτι του στο Αργος κρατώντας την θήκη της κιθάρας όπου φαίνεται να είχε κρύψει το όπλο του. Επαιξε πιάνο με τον πατέρα του και τη μητριά του. Την επόμενη ημέρα το πρωί πυροβόλησε  απροειδοποίητα στην πλάτη και στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, την αδελφή του που καθόταν αμέριμνη. Στη συνέχεια φέρεται να προσπάθησε να επιτεθεί στην μητριά του που άκουσε τους πυροβολισμούς και έσπευσε να δει τι είχε συμβεί. Η γυναίκα   φώναξε «τι κάνεις, θα μας σκοτώσεις;» κι εκείνος απάντησε ότι  «απόψε θα σκοτωθούν κι άλλοι».  Η γυναίκα έντρομη βγήκε στο μπαλκόνι και ζήτησε βοήθεια.

Ακολούθως ο 29χρονος έριξε φωτιστικό οινόπνευμα σε έπιπλα και σε άλλα σημεία του σπιτιού, έβαλε φωτιά και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.  Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανόν ο 29χρονος να είχε προσχεδιάσει την δολοφονία από την ώρα που αναχώρησε από την Αθήνα.

Βασίλης Λαμπρόπουλος 

tovima.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ