2018-10-03 23:51:14
Φωτογραφία για 65 εκατ. δολάρια «έπιασε» ο πιο ακριβός πίνακας της Ασίας
Έως και 28 φορές πάνω από την τιμή που «έπιασε» στην προηγούμενη δημοπρασία πουλήθηκε ο πίνακας του Ζάο Βου Κι την Κυριακή, αγγίζοντας τα 65,2 εκατ. δολάρια.

Το έργο του καλλιτέχνη σινογαλλικής καταγωγής βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s και ξεπέρασε σε αξία κάθε άλλο έργο τέχνης προερχόμενο από την Ασία.

Το έργο είχε αγοράσει το 2005 ο επιχειρηματίας από την Ταϊλάνδη, Τζανγκ Κιου Ντουν, έναντι 2,3 εκατ. δολαρίων. Στη χθεσινή δημοπρασία, τη μεγαλύτερη προσφορά υπέβαλε μέσω τηλεφώνου άγνωστος πλειοδότης, τον οποίο η Sotheby’s δεν αποκάλυψε.

«Στην τιμή των 65 εκατ. δολαρίων, ο Ζάο Βου Κι ανέρχεται πλέον στα κλιμάκια των αμερικανών μεταπολεμικών καλλιτεχνών, όπως ο Κούνινγκ, ο Μαρκ Ρόθκο και ο Μπάρνετ Νιούμαν», σχολιάζει ο Πασκάλ ντε Σάρτε, έμπορος έργων τέχνης από το Χονγκ Κονγκ ο οποίος εμπορεύεται έργα του Ζάο Βου Κι τα τελευταία 35 χρόνια.

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος απεβίωσε το 2013 σε ηλικία 93 ετών, φιλοτέχνησε το εν λόγω έργο το 1985 προς τιμήν του στενού φίλου του, αρχιτέκτονα Ι. Μ. Ρέι.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ