2018-10-04 12:19:14
Φωτογραφία για Τζόνι Ντεπ: «Η αλήθεια κάποτε θα λάμψει...»
«Κάποια στιγμή, η αλήθεια θα βγει. Και θα στέκομαι στην απέναντι όχθη από τα μαινόμενα πλήθη. Ελπίζω να βρίσκεται δίπλα μου κι άλλος κόσμος...» Ο Τζόνι Ντεπ, σε συνέντευξή του στο βρετανικό GQ ομολογεί ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής και της καριέρας του ήταν απρόσμενα επώδυνα.

Τι τρέχει με τον Τζόνι Ντεπ; Εδώ και τρία χρόνια περίπου, ξεκινώντας με το επεισοδιακό διαζύγιό του με την Αμπερ Χερντ), ο 55χρονος πρωταγωνιστής μοιάζει να βρίσκεται σε παρακμή - τόσο με την καριέρα του, όσο και με την προσωπική του ζωή. Δεν έχει κάνει μία επιτυχημένη επιλογή εδώ και καιρό, τα χρέη του έχουν βγει στη δημοσιότητα, η τελευταία συνέντευξή του στο Rolling Stone έδειχνε έναν άνθρωπο στα όριά του, ενώ οι φωτογραφίες του από την πρόσφατη περιοδεία του στη Ρωσία με το συγκρότημά του, τους Hollywood Vampires, ανάβουν ένα κόκκινο φως συναγερμού: αν το εξαιρετικά αδυνατισμένο του κορμί δεν είναι για κάποιο νέο ρόλο, ο Ντεπ έχει πρόβλημα υγείας.


Απομονωμένος στον αμπελώνα του στο Le Hameau De Gassin, ένα χωριό μετά τις Κάννες και λίγο πριν το Σαν Τροπέ, ο Ντεπ δίνει συνέντευξη σήμερα στο βρετανικό GQ κι ομολογεί ότι τα τελευταία αυτά χρόνια της ζωής και της καριέρας του τον πόνεσαν πολύ.

«Τι λες πάμε να κάτσουμε έξω στον ήλιο; Να μιλήσουμε, να πάθουμε ηλίαση, να ξεράσουμε και να πεθάνουμε;»

Παύση.

Σκάει στα γέλια.

«Ισως, αργότερα...»

Διαβάστε αποσπάσματα:

Το άρθρο στο Rolling Stone ήταν παγίδα «Μου την έφεραν. Ο τύπος (ο δημοσιογράφος Στίβεν Ρόντρικ) με συνάντησε με μία και μόνο μία πρόθεση: να μου τη φέρει. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν ευκαιρία να πω τη δική μου πλευρά, να κάνω τον κόσμο να καταλάβει, ξέρεις τι εννοώ; Εμπιστεύτηκα τον Γιαν Γουίνερ (τον ιδρυτή κι εκδότη του Rolling Stone), καθώς τον ήξερα μέσω του Χάντερ (Τόμπσον). Πίστευα στο τι είδους περιοδικό ήταν το Rolling Stone, τι αντιπροσώπευε. Πίστεψα ότι θα έβλεπε την εξομολόγησή μου ως μία προσπάθεια να βάλω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση - μόνο αυτό ήθελα...»

Η διαμάχη με τους μάνατζερ του: «Τα τελευταία τρία χρόνια η πίστη μου κλονίστηκε - στους συνεργάτες, στις σχέσεις μου, στα πάντα. Είναι πολύ άκομψο να μιλάει κανείς για λεφτά. Αλλά, πώς να το πω, για το 4ο σίκουελ των Πειρατών πληρώθηκα 35 εκατομμύρια λίρες. Πώς είναι δυνατόν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε "χρεωκόπησες, πρέπει να πουλήσεις το σπίτι σου;" Προσπάθησαν να παρουσιάσουν μία εικόνα στα media για τις σπατάλες μου. Ο δικαστής δεν το έχαψε. "Προσπαθείτε να αποκεφαλίσετε δημόσια αυτόν τον άνθρωπο και δεν θα σας περάσει". Εχω όμως ευθύνη. Γιατί θεωρούσα ότι δεν πρέπει να ξέρω πόσα ακριβώς βγάζω, δεν πρέπει να ασχολούμαι με τέτοια πράγματα...»

Χόλιγουντ, αυτό το τσίρκο: «Μπορεί να δικαιώθηκα νομικά, αλλά σταμάτησε αυτό την νέα συμπεριφορά του Χόλιγουντ απέναντί μου; Οχι. Ηθελαν να με εξαφανίσουν ξαφνικά. Δεχόμουν μηνύσεις, αριστερά δεξιά. Κοιτάξτε, ναι το ξέρω πολύ καλά ότι δεν μου ταίριαζε ότι με είχαν μεταμορφώσει σε Σταχτοπούτα. Το αποδέχομαι. Ομως ξαφνικά ήταν να κάνουν την πριγκίπισα, κτήνος. Με πουλούσαν ως Κουασιμόδο.»

Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρότυπο κανενός. Αλλά δεν είμαι βίαιος, δεν κακοποιώ γυναίκες «Το βίντεο που -από θαύμα!- κυκλοφόρησε στο youtube κι έγινε viral δεν ήταν καν το σπίτι μας στο Λος Αντζελες, δεν ήταν μια σκηνή της καθημερινότητας, όπως η Αμπερ ήθελε να την παρουσιάσει. Ηταν η στιγμή που έμαθα ότι με έκλεψαν εκατομμύρια δολάρια. Ηταν εκείνη η μέρα. Και ξέρετε τι πονάει; Να με παρουσιάζεις σαν κάποιον που, όχι απλά δεν είμαι, αλλά είναι εντελώς εναντίον όλων όσων πιστεύω.»

Η αλήθεια κάποτε θα βγει: «Οι άνθρωποι με κοιτούσαν διαφορετικά, λόγω των κατηγοριών. Και μετά εμφανίστηκαν κι άλλοι που έδιναν συνεντεύξεις σε περιοδικά: "Τρελάθηκε. Πρέπει να πάει σε γιατρό..." και τέτοιες αθλιότητες. Εγώ ήξερα ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υπομονή. Γιατί, κάποια στιγμή, η αλήθεια θα βγει και εγώ θα κάθομαι στην απέναντι πλευρά από τα μαινόμενα πλήθη. Κι ελπίζω ότι δίπλα μου θα υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι. Εγώ ξέρω ποια είναι η αλήθεια...»

Αν χρειαστεί να αποχωρήσω από όλα σήμερα - τη δουλειά, την καριέρα, τη δημοσιότητα, όλα- δε με νοιάζει καθόλου. Ας είναι. «Δεν έχω τίποτα να αποδείξω σε κανέναν. Ποτέ δεν ήμουν σε ανταγωνισμό με κανέναν. Δεν μασάω με τέτοια. Δεν με ενδιαφέρει να δω τον εαυτό μου ως κούκλα υπερήρωα. Δεν ξέρω καν ποια είναι η παρακαταθήκη μου - τι αφήνω πίσω μου; Στα παιδιά μου, στον κόσμο; Εγώ δεν έχω δει καν 98% των ταινιών μου. Μπορεί να είναι μαλακίες. Μπορεί να έχουν ενδιαφέρον. Μπορεί να είναι μια τρέλα. Δεν ξέρω τι στο διάολο. Ομως ξέρω πολύ καλά ότι προσπάθησα να κάνω κάτι διαφορετικό, εδώ και χρόνια κατέθετα κάτι διαφορετικό. Δούλεψε; Δεν έχω την παραμικρή γ..μημένη ιδέα.»
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ