2018-10-04 18:21:12
Φωτογραφία για Τρία χρόνια ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 ξεκίνησε η ενεργή πολεμική περιπέτεια των... ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία. Τρία χρόνια μετά, ο Σύρος Πρόεδρος Άσαντ είναι λίγα βήματα μακριά από την οριστική επικράτηση στον Πόλεμο που «σημαδεύει» την χώρα από το 2012.

Σύμφωνα με το «Airwars», πρόκειται για την πλέον φιλόδοξη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας τις τελευταίες δεκαετίες. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει το ίδιο, τα ρωσικά αεροπλάνα και ελικόπτερα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 39.000 επιδρομές κατά παραστρατιωτικών αντιπάλων της συριακής κυβέρνησης και, όπως τα εναέρια μέσα του Διεθνούς Συνασπισμού, ευθύνονται για το θάνατο σημαντικού αριθμού αμάχων. Μόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 2018, οι ρωσικές δυνάμεις εμφανίζονται να προξένησαν 150 θανάτους αμάχων, υποστηρίζοντας τον Συριακό Στρατό στην ανακατάληψη τμημάτων της ΝΔ Συρίας.

Εκτιμώμενες απώλειες αμάχων που οφείλονται στη Ρωσία και τον Διεθνή Συνασπισμό.


Η παρέμβαση της Μόσχας στο πλευρό της Δαμασκού οδήγησε στη διατήρηση του κυβερνητικού ελέγχου σε μια δύσκολη εποχή. Το 2015 το ISIS έλεγχε τις επαρχίες των Raqqa, Deir Ezzor και Hassaka. Την ίδια στιγμή, ακραίες και μετριοπαθείς ισλαμικές παραστρατιωτικές ομάδες – με κυρίαρχη τη θυγατρική οργάνωση της Al Qaeda, Al Nustra – κυριαρχούσαν στη ΒΔ και νότια πλευρά της χώρας. Με την αποτελεσματική και εντατική χρήση της ρωσικής αεροπορικής ισχύος, ο Άσαντ μετέβαλε την κατάσταση. Τρία χρόνια μετά την πρώτη ρωσική αεροπορική επιδρομή, η Δαμασκός πλησιάζει τη νίκη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΕ ΝΕΟ ΣΗΜΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΕ ΝΕΟ ΣΗΜΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ