2018-10-04 18:36:34
Φωτογραφία για Οι αρχές των ΗΠΑ δοκιμάσαν ένα νέο σύστημα έκτακτης ανάγκης
Στις 3 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών άκουσαν τα μηνύματα των κινητών τους τηλεφώνων, συνοδευόμενα από ένα μήνυμα στην οθόνη: "Προειδοποιητικός συναγερμός προεδρίας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ Εθνικού Συστήματος Προειδοποίησης Έκτακτης Ανάγκης. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια ", αναφέρει το CNN.

Το σύστημα αυτό μπορεί να θεωρηθεί λογική ανάπτυξη τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών ειδοποιήσεων σε περίπτωση κρίσιμων καταστάσεων. Το ενημερωτικό δελτίο θα προειδοποιήσει τον πληθυσμό της χώρας ότι υπήρξε τρομοκρατική επίθεση ή καταστροφή μεγάλης κλίμακας.

Στο παρελθόν, οι κάτοικοι της Αμερικής έχουν ήδη δοκιμάσει αυτήν την πρακτική. Ο τοπικός πληθυσμός μαθαίνει μέσω ειδοποιήσεων σχετικά με τα smartphones σχετικά για φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, αυτές οι προειδοποιήσεις μπορούν να διαβαστούν η και να απενεργοποιηθούν και ο προειδοποιητικός συναγερμός δεν μπορεί να αναβληθεί, καθώς προορίζεται να μεταδώσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Το σύστημα δημιουργήθηκε από τις κοινές προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης και των αμερικανών κυψελοειδών φορέων. Το σήμα θα εμφανιστεί στη συσκευή, ακόμη και αν δεν διαθέτει κάρτα SIM ή δεν είναι ενεργοποιημένη.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών στην Αμερική δήλωσε ότι συλλέγει στοιχεία σχετικά με την επιτυχία των δοκιμών από τους φορείς εκμετάλλευσης, αλλά δεν επηρεάζει τις εμπιστευτικές πληροφορίες του πληθυσμού.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ