2018-10-04 21:30:34
Φωτογραφία για Το Ευρωκοινοβούλιο κόβει προενταξιακά κονδύλια για την Τουρκία
Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης είχε αναδείξει με ερώτησή του ότι η

Τουρκία είχε χρησιμοποιήσει ευρωπαϊκά χρήματα για την αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων

Την περικοπή κονδυλίων από το ταμείο προενταξιακής βοήθειας που προορίζονταν για την Τουρκία ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς δεν εκπληρώθηκαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, από την γειτονική χώρα.

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, είχε αναδείξει με ερώτησή του, ότι η Άγκυρα χρησιμοποιούσε λεφτά για να αγοράζει τεθωρακισμένα και μάλιστα κάποια από αυτά για να τα χρησιμοποιήσει στη Θράκη.

 

«Ηδη, από τη στιγμή κατάρτισης του προϋπολογισμού, είχαμε βάλει αυστηρές προϋποθέσεις σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου για τη χρήση των χρημάτων αυτών», τονίζει ο Ευρωβουλευτής.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, «καθώς οι προϋποθέσεις αυτές δεν εκπληρώθηκαν αποφασίστηκε η μεταφορά τους στο Καταπιστευματικό Ταμείο της ΕΕ για την Αφρική και σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία.


Η κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διορθώνει λάθη που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν. Όπως είχα αναδείξει με γραπτή μου ερώτηση τον Μάρτιο του 2018, η Τουρκία είχε χρησιμοποιήσει ευρωπαϊκά χρήματα για την αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων, κάποια από τα οποία φέρεται να έχουν χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανόνων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχα επισημάνει πως η Ένωση δεν μπορεί να μένει απαθής και να γίνεται ουσιαστικά συνένοχη της Τουρκικής επιθετικότητας. Η απόφαση αυτή είναι σημαντική, γιατί κάνει σαφές ότι δεν θα επιτραπεί στην Τουρκία να παραβιάζει τις ευρωπαϊκές αξίες χωρίς κυρώσεις».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ