2018-10-05 00:36:12
Φωτογραφία για 8 φθηνά ταξίδια που μοιάζουν πανάκριβα
Λονδίνο, Παρίσι ή Αβάνα;... Τίποτα από τα τρία αν το πορτοφόλι σου δεν είναι αρκετά χοντρό, ειδικά έτσι όπως έχουν αυξηθεί οι τιμές σε διαμονή και εισιτήρια. Αν αναρωτιέσαι αν είσαι καταδικασμένος για ταξίδια χαμηλού επιπέδου η απάντηση μας είναι η εξής: Καθόλου, θα λέγαμε, μάλιστα, το αντίθετο. Δεν ανήκεις στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που συγκεντρώνει όλον τον πλούτο στα χέρια του. Δεν είναι κακό. Ωστόσο, υπάρχουν low cost επιλογές με πολύ high class παροχές σε αξιοθέατα, φαγητό και διασκέδαση.

Ακολουθεί μία λίστα με οκτώ εναλλακτικές σε πολύ ακριβούς προορισμούς που θα αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Παρίσι; Μπορντό

Μετά από δέκα χρόνια ανακαινίσεων το Μπορντό θυμίζει ξανά τη λάμψη του 18ου αιώνα. Το ιστορικό του κέντρο που πρόσφατα ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς έχει να προσφέρει πάνω από 300 διαμάντια της αρχιτεκτονικής κι εξαιρετικά μικρά μπιστρό. Το ίδιο λαμπερό με την πρωτεύουσα της Γαλλίας αλλά πολύ πιο φθηνό.


Αβάνα; Κάντιθ

Υπάρχει ένα ισπανικό τραγούδι που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό με τον εξής στίχο: "Η Αβάνα είναι το Κάντιθ αλλά έχει περισσότερο αλάτι". Οι δρόμοι, τα σπίτια, τα κτίρια, οι πλατείες, οι εκκλησίες ακόμα και η προβλήτα δείχνει σχεδόν πανομοιότυπη. Ένα διαμάντι του ισπανικού νότου που το αγκαλιάζει ο Ατλαντικός - όπως και την Αβάνα δηλαδή.

Κάπρι; Βις

Ο ιταλικός παράδεισος του γκλάμουρ και της μεγάλης ζωής έχει ένα πιο μικρό, πιο ήσυχο, περισσότερο προσγειωμένο και -κυρίως- πιο φθηνό αδερφάκι στην Κροατία. Με αρχιτεκτονικό χρώμα καθαρά μεσογειακό, κρυφές παραλίες που μένουν αξέχαστες αν καταφέρεις να τις βρεις ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους, θα κάνεις μαγικές διακοπές χωρίς να ματώσει το πορτοφόλι.

Σαν Φρανσίσκο; Λισαβόνα

Γεωγραφία, τοπογραφία, ανηφόρες, κατηφόρες, αρχιτεκτονική, μέχρι και τα ίδια μέσα συγκοινωνίας. Είσαι στην Δυτική ακτή των ΗΠΑ; Όχι είσαι ένα βήμα από τον Ατλαντικό, στην πιο Δυτική χώρα της Μεσογείου. Με τα πολύχρωμα σπίτια της, τους φιλόξενους ανθρώπους και τις ιδιαίτερες γεύσεις της. Ναι, η Λισαβόνα είναι η πλέον cool πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Λονδίνο; Μαδρίτη

Δεν έχει κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους, ούτε κόκκινα λεωφορεία, ούτε το παγκοσμίως αναγνωρίσιμο σήμα του Μετρό. Έχει όμως την ίδια μακριά ιστορία, την ίδια αρχοντιά, τις ίδιες άπειρες επιλογές σε μουσεία κι αξιοθέατα, ενώ η πλατεία Callao σίγουρα θα σου θυμίσει την Picadilly - όλα αυτά σε πολύ πιο λογικές τιμές. Άλλωστε, όπως και το Λονδίνο, είναι η πρωτεύουσα μίας πάλαι ποτέ κραταιάς αυτοκρατορίας που βασιζόταν στα καράβια και τα υπερατλαντικά ταξίδια.

Ρίο Ντε Τζανέιρο; Τελ Αβίβ

Το κλίμα, οι παραλίες, η ατμόσφαιρα, οι όμορφοι άνθρωποι (σ.σ: οι κούκλες Ισραηλινές), τα καζίνο, οι μοντέρνοι ουρανοξύστες δίπλα σε χαμηλά σπιτάκια και μποέμ συνοικίες. Κοιτάζοντας την φωτογραφία που φιγουράρει στην κορυφή του άρθρου, μάλλον δεν θα πήγε το μυαλό σου στην ανατολική Μεσόγειο. Κι όμως, αν υπάρχουν δύο αδελφές πόλεις στον κόσμο είναι αυτές οι δύο.

Βενετία; Βρότσλαβ

Όσο υπέροχη είναι η Βενετία τόσο γεμάτη είναι με τουρίστες και φρικτά υψηλές τιμές. Για αυτό μπορείς να σχεδιάσεις ένα πολύ πιο οικονομικό ταξίδι στη Βενετία της Ανατολικής Ευρώπης, το Βρότσλαβ της Πολωνίας. Τα κανάλια και οι γόνδολές της θα σε κάνουν να νομίζεις ότι πλησιάζεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Βιέννη; Βουδαπέστη

Στην κεντρική Ευρώπη υπάρχει ένα νοητό τρίγωνο που σχηματίζεται από τις πιο σημαντικές πόλεις της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας: την Πράγα, τη Βιέννη και την Βουδαπέστη, με την τελευταία να είναι η πιο οικονομική από τις τρεις, και απίστευτα παρόμοια με τη δεύτερη. Εδώ μπορείς να καλομάθεις τον εαυτό σου στην πολυτέλεια των ξενοδοχείων πολλών αστέρων, των high class εστιατορίων και των spa με ιδιαίτερα ευνοϊκούς οικονομικούς όρους. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι φαρδιές λεωφόροι, τα επιβλητικά κτίρια, τα διάσημα παλάτια και, φυσικά, ο γαλάζιος Δούναβης.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διότι δεν είναι πια Αριστεροί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διότι δεν είναι πια Αριστεροί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ