2012-06-07 12:46:08
Φωτογραφία για ΙΚΑ: Αναστολή του μέτρου καταβολής μισθών - εισφορών
Μέχρι νεοτέρας αναστέλλεται η ταυτόχρονη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών μέσω των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ, η οποία έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή από 1η Ιουνίου, όπως προβλέπεται στην παρ.3 του άρθρου 16 του Ν.4075/ 2012 (ΦΕΚ 89/ 11-1-2012 τ.Α΄).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, η ταυτόχρονη καταβολή αναστέλλεται έως την έκδοση σχετικής εφαρμοστικής απόφασης από τον υπουργό Εργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Η αναστολή της απόφασης αναμένεται να επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος, καθώς πλέον είναι προβληματική η ομαλή καταβολή των συντάξεων των επομένων μηνών. Σύμφωνα με επιστολή προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα το ΔΣ της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΙΚΑ τονίζει ότι απαιτούνται τουλάχιστον έως το τέλος του 2012 1,4 δισ. ευρώ.

Ακόμη σύμφωνα με τους εργαζομένους στο Ίδρυμα, ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος και μια στις 2 επιχειρήσεις απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό. Η εισφοροδιαφυγή ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ, η αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών αγγίζει τα 7 δισ. ευρώ, ενώ κάθε αύξηση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα προκαλεί απώλειες 450 εκατ. ευρώ.

iliaoikonomia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ