2018-10-05 10:39:24
Φωτογραφία για Το αγωνιστικό κάλεσμα τού Νίκου Πέτρου για τις εκλογές της ΠΟΑΞΙΑ
Όταν πριν από πολλά χρόνια ως δόκιμος υπαστυνόμος ξεκίναγα το ταξίδι της συμμετοχής μου στην  EN.A.E.A. που μετέπειτα ονομάστηκε σε Π.Ο.ΑΞΙ.Α., είχα ως στόχο ότι πρέπει να

αγωνιστώ για:

·       Την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας,

·       Την καταξίωση μας στην κοινωνία καθώς  και την αναγνώριση από αυτήν του σημαντικού έργου που επιτελούμε

·       Την αύξηση των μισθών μας σύμφωνα με αυτά που προσφέρουμε, τις ώρες που εργαζόμαστε και την επικινδυνότητα  του επαγγέλματος μας

·       Την καλύτερη περίθαλψη και κοινωνική πρόνοια σε όλους τους Αστυνομικούς

Από τότε που ξεκίνησα έως και σήμερα πορευόμενος πάντα με τις αρχές και τα όρια του συνδικαλισμού  δηλαδή με την διαπραγμάτευση και τον αγώνα για την επίτευξη των παραπάνω, θεωρώ ότι μαζί με όλους όσους αγωνιζόμασταν για αυτά και ήμασταν εκλεγμένοι στα πρωτοβάθμια όργανα (Ένωση Αξιωματικών Αττικής) είτε στην ομοσπονδία (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) πετύχαμε πολλά (μισθολόγια, βαθμολόγιο, κώδικα μεταθέσεων, συμμετοχή σε συμβούλια κ.τ.λ.)


Περνώντας τα χρόνια, δυναμώναμε, γινόμασταν ήρεμη δύναμη που διεκδικώντας  πάντα στα πλαίσια  της δημοκρατίας και του συνδικαλιστικού κώδικα με σκληρές διαπραγματεύσεις αλλά και αγωνιστικές μαζικές κινητοποιήσεις πετύχαμε τους περισσότερους  στόχους μας.

Όλα αυτά τα πετύχαμε γιατί ήμασταν ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Πάνω και πέρα από τις πολιτικές  ή κομματικές προελεύσεις του καθένα μας, βάζουμε το «κόμμα», τον «πολιτικό οργανισμό και φορέα», που για εμάς ήταν και είναι η «Ελληνική Αστυνομία».

Αυτό σε κάποιους δεν άρεσε, αντίθετα τους φόβισε. Οι εκάστοτε κατέχοντες  την εξουσία  σε όποιο χώρο και να ανήκουν δε θέλουν να είσαι ισχυρός και ενωμένος. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια του δήθεν «εκσυγχρονισμού» και «εκδημοκρατισμού» του νόμου για τον συνδικαλισμό αλλά με γνώμονα πάντα την πετυχημένη για αυτούς συνταγή του «διαίρει και βασίλευε»  αποφάσισαν ότι μπορούν να δημιουργηθούν συνδυασμοί και να μην υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο όπου από εκεί πέρα από «γραμμές» και άλλα συμφέροντα  και «υποχρεώσεις» ο ψηφοφόρος θα επέλεγε τους ΙΚΑΝΟΥΣ σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.

Αγωνίστηκα μαζί με άλλους πάρα πολύ για μην γίνει αυτό. Δεν τα καταφέραμε δυστυχώς.  Έτσι πριν από τρία χρόνια δημιουργήσαμε την Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αξιωματικών (Ε.Σ.Κ.Α.).

Την Κυριακή 7 και την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου θα γίνουν στην πρώην Σχολή Αξιωματικών, στη Λ. Μεσογείων οι εκλογές για την ανάδειξη της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής και των αντιπροσώπων μας στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Συνάδελφοι,

Σήμερα που αγωνιζόμαστε: για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα που με αγώνες και σκληρές διαπραγματεύσεις πετύχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, που προσφεύγουμε στα δικαστήρια για να εφαρμοστούν οι υπέρ μας δικαστικές αποφάσεις, που δυστυχώς πρέπει να δίνουμε μάχη ακόμη και για την ελεύθερη μετακίνηση μας με τα Μ.Μ.Ε., σήμερα λοιπόν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ  όσο, ποτέ άλλοτε η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας στις εκλογές.

Συμμετέχοντας στις εκλογές και στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Ε.Σ.Κ.Α., που έχω την τιμή να είμαι από τα ιδρυτικά της μέλη, βάζουμε την βάση για ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα επαναφέρει τον Έλληνα Αξιωματικό και Αστυνομικό εκεί που ήταν και του αξίζει.

Με την στήριξη σας, στο πρόσωπό μου και την εκλογή μου ως αντιπρόσωπο στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α. θα μπορέσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, υποσχόμενος ότι ποτέ δεν θα βάλω το προσωπικό μου ή άλλο συμφέρον πέρα και πάνω από το συμφέρον όλου του προσωπικού και ειδικά των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 ΠΕΤΡΟΥ Νικόλαος

Αστυνομικός Υποδιευθυντής

Αν/της Γενικός Γραμματέας και

Ειδικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ