2012-06-07 13:05:37
Φωτογραφία για ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η Εθνική Ελλάδας έχει τις δυνατότητες να ξεκινήσει με ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Πολωνία, όπως πιστεύει ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM» υποστήριξε πως η αναμέτρηση με τους οικοδεσπότες είναι στα… μέτρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην αυτοβιογραφία του και την ενασχόλησή του με την προπονητική.

Αναλυτικά, ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε για:

Την αυτοβιογραφία του: «Ο κόσμος με γνωρίζει εμένα μόνο μέσα από το γήπεδο, τον αθλητή Νικοπολίδη. Ήθελα να γνωρίσει και τον άνθρωπο. Για την παιδική μου ηλικία, τις αρχές που μου έδωσε ο πατέρας μου, τον χαρακτήρα που διαμόρφωσα και τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου.

Είναι ένα βιβλίο που αφορά κυρίως τα παιδιά που ξεκινούν σήμερα και σκέπτονται να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά. Εμείς οι αθλητές που ζούμε έντονα μέσα από δύσκολες καταστάσεις, πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα για να καταλάβουν και οι νέοι τις θυσίες που απαιτούνται για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Δεν πρέπει να απογοητεύεσαι, αλλά να σηκώνεσαι μετά από κάθε δυσκολία.


Οι περισσότεροι φωτίζουν τα καλά χρόνια, εκείνα τα 4-5 στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Κανείς δεν ξέρει την προεργασία που γίνεται από τις μικρές ηλικίες. Είναι μια μικρογραφία όλων των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που ξεκινούν από την επαρχία και κάποιοι τα καταφέρουν, άλλοι όχι στο να πετύχουν και να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο».

Το να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο από το πόστο του προπονητή: «Δεν μπορώ δυστυχώς να ζήσω χωρίς το ποδόσφαιρο. Δεν περνά μέρα που να μην ασχολούμαι και να μην προσπαθώ να μάθω περισσότερα. Η προπονητική είναι η λογική συνέχεια. Πιστεύω πως έχω τις δυνατότητες αλλά πρέπει να δοκιμαστώ. Είναι εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις.

Κάποιες φορές το ξανασκέφτηκα. Με είδα όπως πριν από 25 χρόνια και αναρωτήθηκα αν ήμουν έτοιμος να το κάνω. Όλη μου η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες. Μάλλον δεν μπορώ να ζήσω δίχως αυτές. Έχω περισσότερες βάσεις. Ακόμη και η αντιμετώπιση των σχέσεων, είμαι πολύ πιο έτοιμος από τότε που ξεκινούσαν εγώ να παίζω.

Ως άνθρωπος έχω τις αρχές μου, δεν πρόκειται να αλλάξω. Το θέμα είναι να εξελιχθώ και ως προπονητής για να μην μείνω στάσιμος. Έχω εικόνες και παραστάσεις από την καριέρα μου. Μετά από 25 χρόνια και η γυναίκα μου με συνήθισε μακριά από το σπίτι, σε ταξίδια αποστολές και τέτοια. Και τώρα μου λέει πάρε το βαλιτσάκι σου και τρέχα».

Την Εθνική και την πιθανότητα διάκρισης: «Η Εθνική δεν έχει να κρύψει τίποτα. Έχει ένα συγκεκριμένο στυλ. Δεν είναι φαβορί, αλλά είναι υπολογίσιμη. Το στιλ αυτό μας βοηθάει. Πρεσάρει, εκμεταλλεύεται τα στημένα. Το ματς κόντρα στην Πολωνία είναι στα μέτρα μας. Το άγχος είναι στην άλλη πλευρά. Αν οι αντίπαλοι μας δεν σκοράρουν, ίσως αρχίσουν να επιτίθενται ανοργάνωτα και επιπόλαια και τότε μπορούν οι δικοί μας παίκτες να το εκμεταλλευτούν.

Μπορούμε έτσι να πάρουμε μια νίκη που ίσως μας περάσει στην επόμενη φάση. Το μόνο που φοβάμαι είναι το να προηγηθεί ο αντίπαλος. Είναι ιδανικό για μας το να μην χάνουμε. Όσο το ματς πηγαίνει στο 0-0, αυξάνονται οι πιθανότητες να νικήσουμε. Δεν έχουμε και την καλύτερη επιθετική λειτουργία. Ποτέ δεν το είχαμε, ούτε καν το 2004».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ