2018-10-06 03:10:19
Φωτογραφία για Καθυστέρηση σε χημειοθεραπείες λόγω μετάβασης σε νέο σύστημα ελέγχου του ΕΟΠΥΥ
ΚΕΡΚΥΡΑ. Καθυστέρηση περίπου 10 ημερών θα έχουν οι καρκινοπαθείς που είχαν προγραμματισμένη χημειοθεραπεία για τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, λόγω μετάβασης στο νέο σύστημα του ΕΟΠΥΥ για έλεγχο των φαρμάκων υψηλού κόστους. Το ίδιο ισχύει για όλους τους ασθενείς που υποβάλλονται σε ειδικές θεραπείες για σοβαρές παθήσεις.

Μιλώντας στο enimerosi.com ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας, είπε ότι η καθυστέρηση αφορά το πρώτο χρονικό διάστημα, καθώς κάθε έγκριση απαιτεί 10 ημέρες. Ο θεράπων ιατρός υποβάλλει αίτημα για έγκριση του φαρμάκου, αφού ολοκληρωθεί η προηγούμενη θεραπεία του ασθενούς. 

Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι η εξής: ο θεράπων ιατρός θα υποβάλει αίτημα προέγκρισης συγκεκριμένου φαρμάκου συμπληρώνοντας και τα απαιτούμενα στοιχεία (π.χ αποτελέσματα εξετάσεων). Το αίτημα θα αξιολογείται από ελεγκτή γιατρό του ΕΟΠΥΥ της αντίστοιχης ειδικότητας. Η απόφαση του ελεγκτή γιατρού θα επικυρώνεται με απόφαση ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Τέλος, η εγκριτική ή απορριπτική απάντηση θα αποστέλλεται στον γιατρό και στον ασφαλισμένο. Δικαίωμα υποβολής αιτήματος έχουν όλοι οι γιατροί που συνταγογραφούν.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ