2012-06-07 14:07:36
Φωτογραφία για Πρωταθλητές Δύσης οι Θάντερ-Προκρίθηκαν στους τελικούς του NBA
Φέτος είναι η χρονιά τους. Οι Thunder νίκησαν για τέταρτο συνεχόμενο ματς τους Spurs (107-99), τους έστειλαν σπίτι τους, κατέκτησαν τον τίτλο στη Δύση και προκρίθηκαν στους τελικούς του ΝΒΑ με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο.

Οι οιωνοί ήταν εναντίον τους πριν καν ξεκινήσει η σειρά. Βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 και η κατάσταση έγινε ακόμη δυσκολότερη. Παρόλα αυτά, οι Thunder απέδειξαν ότι βρίσκονται στο ΝΒΑ για να κυριαρχήσουν και με τέσσερις σπουδαίες εμφανίσεις κατέκτησαν τον τίτλο της Δύσης παίρνοντας μαζί και την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ. Η ομάδα της Oklahoma επικράτησε με 107-99 των Spurs, σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση του πρωταθλήματος.

Μια μικρή σχετικά αγορά των ΗΠΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και διψάει για νέες διακρίσεις. Έχει μια ομάδα-πρότυπο, μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και ένα φανατικό κοινό που παρακολούθησε όρθιο το δεύτερο ημίχρονο. Οι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 12 του μήνα (14, 17, 19, 21, 24, 26 οι υπόλοιποι), με την παρέα του Kevin Durant να έχει το πλεονέκτημα και τη σειρά να κρίνεται στις τέσσερις νίκες (2-2-1-1-1).


Δεν "μάσησε" από την ατμόσφαιρα ο Parker

Ο Gregg Popovich και οι παίκτες του ήξεραν τι θα συναντήσουν και όντως η Chesapeake Arena εμοιαζε πολλή ώρα πριν το τζάμπολ με... ηφαίστειο. Παρόλα αυτά, η ομάδα του San Antonio έδειξε τα δόντια της και έβαλε δύσκολα στους νεαρούς αντιπάλους της. Ο Tony Parker έκανε εξωπραγματικό ξεκίνημα, σκόραρε 17 από τους 29 πόντους του (συν 12 ασίστ) στην πρώτη περίοδο και ήταν η αιτία για να χτίσουν οι Τεξανοί μια διαφορά 18 πόντων (16-34).

Κι αν ο Γάλλος σίγησε στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν ο Tim Duncan που έκανε σπουδαία δουλειά (25 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και ο Stephen Jackson που εκτελούσε με εκπληκτική ψυχραιμία από την περιφέρεια. Ο έμπειρος σκόρερ τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, πετυχαίνοντας 6/7 τρίποντα (αστόχησε μια φορά, στο τέλος του ματς) και 5/6 βολές. Έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και στο τέλος ήταν ο πιο στενοχωρημένος όλων.

Ορισμός της λέξης "ηγέτης" ο Durant

Την ίδια στιγμή, οι παίκτες των Thunder βρίσκονταν στον έβδομο ουρανό. Ο Kevin Durant αποδείχθηκε για πολλοστή φορά πραγματικός ηγέτης και χρειάστηκε μόλις 17 σουτ για να πετύχει 34 πόντους με 5/9 δίποντα, 4/8 τρίποντα και12/15 βολές. Αγωνίστηκε και στα 48 λεπτά του τελικού, κατέβασε 14 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε δυο κοψίματα και μόλις 2 λάθη σε μια σπουδαία παράσταση εν όψει των τελικών.

Ακριβώς τα ίδια ποσοστά (9/17 σουτ) είχε και ο Russell Westbrook που πρόσθεσε 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αν και αγωνίστηκε με πρόβλημα στον καρπό που φάνηκε να επιδεινώνεται στη διάρκεια του τελικού. Ο James Harden, τέλος, έβαλε και πάλι το λιθαράκι του (16 πόντοι, 3/4 τρίποντα), με τον Derek Fisher να προσθέτει άλλους 9 με κρίσιμα καλάθια στην τέταρτη περίοδο.

Δεν παράτησαν την προσπάθεια και επέστρεψαν με ένα ξέσπασμα οι Thunder

Παρά το απίστευτο ξεκίνημα των Spurs, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω. Έχουν δείξει άλλωστε στη διάρκεια της σεζόν ότι κάθε φορά που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, βρίσκουν τρόπους για να επιστρέψουν. Αυτό έκαναν και στον έκτο τελικό της Δύσης, έστω κι αν τα τέσσερα τρίποντα του Jackson στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν ένα άνετο προβάδισμα στους Spurs. Η... εκνευριστική ευστοχία των Τεξανών από την περιφέρεια κάποια στιγμή θα σταματούσε.

Το 42-60 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ανατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά, αφού με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Thunder έκαναν την αντεπίθεσή τους. Με ένα επί μέρους 14-2 μείωσαν στο 59-65, την ώρα που ο Scott Brooks είχε ανακατέψει την τράπουλα στην άμυνα, στέλνοντας τον Sefolosha στον Ginobili (10 πόντοι, 4/12 σουτ)και τον Westbrook στον Parker.

Κρατούσε τους Spurs ο Jackson, μέχρι να "καθαρίσουν" Harden - Fisher

Οι Spurs διατήρησαν το προβάδισμα με τον Jackson να πετυχαίνει το πέμπτο του τρίποντο για το 66-74 και το έκτο για το 72-77, όμως ήταν φανερό ότι ο αγώνας είχε αρχίσει να γέρνει προς τους γηπεδούχους. Όπως κι έγινε. Westbrook και Durant έβαλαν μπροστά την ομάδα τους με 79-77 στα τέλη της τρίτης περιόδου, με τον πρώτο να βάζει βολές για το 90-84 και να δίνει στη συνέχεια τη σκυτάλη στους δυο συμπαίκτες του στην περιφέρεια.

Ο Fisher πέτυχε τρίποντο για το 96-91, ο Harden έριξε την δεύτερη γροθιά από τα 7μ.25 για το 99-93 και ο βετεράνος play maker σκόραρε ξανά για το 103-97. Ο Popovich έβλεπε τον Duncan και τον Parker να παλεύουν εναντίον όλων, να μειώνουν μέχρι το 103-99, αλλά να μην καταφέρνουν τίποτα περισσότερο. Ο Perkins με κάρφωμα έγραψε το 105-99 και η Chesapeake Arena εξερράγη Πηγή:nba.sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ