2018-10-07 14:41:24
Φωτογραφία για Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία: «Πλήρης απραξία από την δημοτική αρχή Μπουραντά! Ρίχνει στάχτη στα μάτια των δημοτών»!
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση της, η Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου:

«Εδώ και πέντε μήνες με έγγραφό μας ζητήσαμε να μάθουμε από τη Διοίκηση του Δήμου, πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές συνέπειες της χιονόπτωσης του 2017 και πού διατέθηκαν (έργο και κόστος έργου).

Μέχρι σήμερα όπως ήταν φυσικό, κατά την προσφιλή τους παλαιοκομματική πρακτική και αντίληψη, καμία απάντηση δε λάβαμε. Αντιθέτως διαβάζουμε σε site, ενάμιση χρόνο μετά τις καταστροφές, ότι δημοπρατήθηκαν έργα κατασκευής τοίχων αντιστήριξης καθώς και αποκατάστασης πρανών και οδοστρωμάτων σε μερικές Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών, γιατί τα χρήματα είναι λίγα και οι Δημοτικές Ενότητες αυτές υπέστησαν τις περισσότερες ζημιές.

Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε τη Δημοτική Αρχή:

Ποιες ενέργειες έκανε, ποια αιτήματα με συγκεκριμένη καταγραφή και κοστολόγηση κατέθεσε προς την Περιφέρεια, για να αξιοποιήσει το γεγονός ότι ο Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα μπορούσε να εισπράξει χρήματα για την αποκατάσταση των υποδομών του;


Γιατί κατατέθηκε εκπρόθεσμα το αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο με αποτέλεσμα να πάρουμε τόσο μικρή επιχορήγηση; (Να θυμίσουμε ότι η Κάρυστος πήρε περισσότερα)

Κατέθεσε συγκεκριμένο κατάλογο με τις υποδομές που υπέστησαν ζημιές και το κόστος αποκατάστασης στο Υπουργείο ή όχι; Πόσα χρήματα ζήτησε; Έγινε δεκτό το αίτημα για αυτά που ζήτησε ή όχι;

Αν τα χρήματα ήταν λιγότερα από αυτά που ζήτησε, τι ενέργειες έκανε για να διεκδικήσει περισσότερα;

Δυστυχώς ακόμα και μετά από μια τέτοια καταστροφή, δεν υπήρξε οργάνωση, δεν υπήρξε προγραμματισμός, δεν υπήρξε η σωστή σκέψη, δεν υπήρξαν οι απαραίτητες ενέργειες από τη δημοτική αρχή, ώστε ο δήμος να λάβει από την Περιφέρεια και από την Πολιτεία τη βοήθεια που δικαιούνταν, για να αποκαταστήσει τις ζημιές στις βασικές του υποδομές και όχι μόνο.

Και τώρα προεκλογικά προσπαθεί να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των δημοτών που βίωσαν και βιώνουν τις συνέπειες της καταστροφής και της απραξίας της Δημοτικής Αρχής. Δεν φταίνε άλλοι. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας».
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ