2018-10-07 17:41:13
Φωτογραφία για Ερευνα, για κύκλωμα γραφείων τελετών - γιατρών, που χορηγούν ιατρικά πιστοποιητικά - μαιμού, σε αιφνίδιους θανάτους
Ερευνα -σοκ από τη Δικαιοσύνη, μετά από καταγγελίες ότι, γραφεία τελετών στην Αθήνα συνεργάζονται με ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι, έναντι αμοιβής, χορηγούν πιστοποιητικά –“μαιμού” σε

περιστατικά αιφνιδίων θανάτων, χωρίς να έχουν εξετάσει το θανόντα.

Η υπόθεση απασχολεί την Εισαγγελία Εφετών και συγκεκριμένα το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εποπτεύει η Εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου.

Η εισαγγελική λειτουργός διενεργεί αυτεπαγγέλτως προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί, ποιοί εμπλέκονται στο μακάβριο κύκλωμα θανάτων, που διαπράττει αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, διακινδυνεύοντας ακόμη και την δημόσια υγεία.

Η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία, μετά από καταγγελία της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, σύμφωνα με την οποία γραφεία τελετών συνεργάζονται με ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να “τακτοποιούν” περιστατικά αιφνιδίων θανάτων, μεπιστοποιητικά – μαιμού, χωρίς να έχει προηγηθεί νεκροψία και νεκροτομή, όπως απαιτεί ο νόμος.


Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά, όπου ιδιώτες γιατροί, χωρίς να εξετάσουν τον αιφνιδίως θανόντα, σε συννενόηση με συγκεκριμένα γραφεία τελετών, χορηγούν στους οικείους του ιατρικό πιστοποιητικό, όπου βεβαιώνουν την αιτία του αιφνιδίου θανάτου, προκειμένου να παρακάμπτεται η διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής.

Η συνήθης πρακτική είναι να χορηγούνται ιατρικά πιστοποιητικά, με αιτία θανάτου “καρδιαναπνευστική ανακοπή”.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η Εισαγγελία έχει ξεκινήσει δειγματοληπτικό έλεγχο, με αντιπαραβολή στοιχείων σε υποθέσεις αιφνιδίων θανάτων, στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται συγκεκριμένα γραφεία και τελετών και ιδιώτες γιατροί.

Οι δικαστικές Αρχές έχουν ζητήσει στοιχεία απο το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, κατ΄αντιπαραβολή με τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, από τα οποία θα προκύψει ενδεχομένως, εάν ο γιατρός που πιστοποίησε το θάνατο ήταν ο θεράπων γιατρός του ασθενούς, ή κάποιος άλλος.

Η υπόθεση απασχολεί πρώτη φορά τη Δικαιοσύνη και θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς ερευνάται, μεταξύ άλλων, εαν προκαλείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία με τη χορήγηση ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, αφού ενδέχεται να πεθάνει κάποιος απο λοιμώδη - μεταδοτική νόσο και να μην ενημερωθούν οι Υγιειονομικές Υπηρεσίες της χώρας.

Τα αδικήματα, που διερευνώνται μέχρι στιγμής είναι: Ψευδής ιατρική βεβαίωση, υπόθαλψη εγκληματία, εγκληματικη οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κλπ.

dikografies.blogspot.com
_ br />
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ