2018-10-08 18:48:23
Φωτογραφία για Μπαίνει εισαγγελέας για την κακοδιαχείριση κονδυλίων στο μεταναστευτικό - Ερευνα του Αρείου Πάγου
Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες  και τα δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό. Με την παραγγελιά της η

κ. Δημητρίου προς την προϊσταμένη της Οικονομικής Εισαγγελίας Μαριάννας Ψαρουδάκη, ζητεί να ερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων αλλά και να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ήδη, η Κ. Ψαρουδάκη κάλεσε για κατάθεση τον αντιστράτηγο ε.α Ανδ.Ηλιόπουλο, διευθυντή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, όπου έκανε λογο για ένα...χάος. 

Ειδικότερα στην συνέντευξη του οκ. Ηλιοπουλος αναφέρθηκε σε ενδείξεις κακοδιαχείρισης κονδυλίων από τον κρατικό μηχανισμό αλλά και από ΜΚΟ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήρθε η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς.

 «Εχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν, αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή». 


Η αντίδραση Βίτσα 

Ο αρμόδιος υπουργός είχε κάνει λόγο για ψεύδη προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος του κ.Ηλιοπουλου. Μάλιστα ο Κ. Βιτσας μιλώντας στο ΑΠΕ άνοιξε τον δρόμο της αποπομπής του Ανδρέα Ηλιοπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν ασκούσε επαρκώς τα καθήκοντα του ως διευθυντής των κέντρων υποδοχής.

iefimerida.gr 
_ br />
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ελάχιστη πτώση...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ελάχιστη πτώση...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ