2012-06-07 15:28:07
Φωτογραφία για Τελικά ο γάμος μας κάνει πιο υγιείς; Τι αποκαλύπτει έρευνα
Παντρεμένοι – ανύπαντροι: Ποιοι είναι πιο υγιείς; Νέα έρευνα Αμερικανών ειδικών βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Τα οφέλη της έγγαμης ζωής είχαν υπερτιμηθεί από τους επιστήμονες που πάντα υποστήριζαν ότι οι παντρεμένοι είναι πιο υγιείς από τους ανύπαντρους.

Φαίνεται όμως ότι καθώς περνούν τα χρόνια τα πράγματα αλλάζουν. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα λοιπόν το χάσμα ανάμεσα στους παντρεμένους και τους ανύπαντρους, όσον αφορά την κατάσταση της υγείας τους, φθίνει διαρκώς.

«Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί πολλές φορές από διάφορες έρευνες ότι οι παντρεμένοι είναι πιο υγιείς από τους ανύπαντρους. Η διαφορά αυτή ωστόσο μειώνεται διαρκώς τις τελευταίες δεκαετίες», υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Χούι Λίου από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Οι ειδικοί προτού καταλήξουν στα συμπεράσματά αυτά μελέτησαν δεδομένα πολλών ετών που αφορούσαν πάνω από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς. Οι συμμετέχοντες είχαν ηλικία από 25 έως 80 ετών και είχαν δώσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους στους ερευνητές.

Όπως προέκυψε με το πέρασμα του χρόνου το χάσμα υγείας μεταξύ παντρεμένων και ανύπαντρων ανδρών μειώθηκε. Από την άλλη στις γυναίκες, δεν εντοπίστηκαν διαφορές σε σχέση με το παρελθόν. Όσοι πάντως ήταν παντρεμένοι στο παρελθόν, αλλά χήρεψαν ή χώρισαν, φάνηκε ότι ανήκουν στην ομάδα των λιγότερο υγιών.
lifezone.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έτσι έγινα Χρυσαυγίτης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έτσι έγινα Χρυσαυγίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ