2018-10-10 04:35:55
Φωτογραφία για Η Τουρκία άνοιξε τις πόρτες του Έβρου: Ραγδαία αύξηση των «μεταναστών» που περνάνε το ποτάμι!
Το "τσουνάμι" λαθρομεταναστευτικών ροών συνεχίζεται απρόσκοπτα από τα αφύλαχτα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Χώρας.                

Όπως αναφέρει σήμερα η «Καθημερινή», οι τουρκικές αρχές έχουν παύσει την επικοινωνία με τις αντίστοιχες ελληνικές αρχές στον Έβρο τον τελευταίο καιρό και παράλληλα επιδεικνύουν προκλητική απάθεια απέναντι στις διαρκώς διογκούμενες λαθρομεταναστευτικές ροές.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα σύνορα στον Εβρο, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η απευθείας επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις αντίστοιχες τουρκικές σε τοπικό επίπεδο, γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα», τόνισαν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου ΠΡΟΠΟ.

Χαρακτηριστικά για τα όσα συμβαίνουν στο Έβρο είναι τα στοιχεία, όπου φαίνεται η κατακόρυφη άνοδος της δράσεως των λαθροδιακινητών.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2018 έχουν συλληφθεί 1.010 διακινητές. Τον Σεπτέμβριο συνελήφθησαν 180 άτομα για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών και τον Οκτώβριο, μόλις μέσα σε μία εβδομάδα, 30 άτομα. Αντίστοιχα, όσον αφορά τους λαθρομετανάστες, το 2016 από τον Έβρο πέρασαν 3.300 λαθρομετανάστες., το 2017 5.500 και το 2018, έως τώρα, περίπου 12.000.


Είναι σαφές ότι η Άγκυρα αυξάνει τις πιέσεις με τους λαθρομετανάστες, όπως αντίστοιχα αυξάνει τις πιέσεις της για γεωπολιτικά κέρδη σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο. Βρίσκουν και τα κάνουν όμως, αφού απέναντί τους έχουν την κυβέρνηση των ανθελλήνων που τους κάνει τα χατίρια και σκύβει το κεφάλι εμπρός στις προκλήσεις τους.

www.xryshaygh.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ