2018-10-10 17:51:44
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΕΙΝΑΠ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΠ

Kοινοποίηση : Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε. : Διοικητές Νοσοκομείων : ΠΙΣ : ΙΣΑ : ΙΣΠ : ΟΕΝΓE : 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ Αθήνα, 10/10/18 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι μετά τη συζήτηση της 5ης Οκτωβρίου στην ολομέλεια του ΣτΕ και την προσφυγή των ενώσεων κατά της 431/2018 απόφασης που εξαιρούσε τους γιατρούς του ΕΣΥ από την χορήγηση αναδρομικών, η διαδικασία ολοκληρώθηκε και αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ. Δόθηκε προθεσμία στο νομικό μας σύμβουλο, κ. Προυσανίδη, έως τις 25/10/18 για να υπογράψουν τα σχετικά πληρεξούσια και οι συνάδελφοι που απουσίαζαν όταν οι συμβολαιογράφοι επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία. 

Η τραγωδία στην όλη διαδικασία ήταν ότι η νομική σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε την απόρριψη των τριτανακοπών. 

Κατόπιν έγινε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, ο οποίος μας είπε τα εξής: 


1) Το υπουργείο Υγείας έχει την πρόθεση «να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους γιατρούς που αμείβονται με το ειδικό μισθολόγιο». Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε το ποσό που μπορεί να καταβληθεί. Βεβαίως, δεν θα είναι το σύνολο των αναδρομικών που δικαιούμαστε. 2 Πολλές φορές ο Υπουργός μας υπενθύμισε ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν δημιουργεί νομική υποχρέωση στην κυβέρνηση να καταβάλει αναδρομικά. Χαρακτηριστικά, στην ερώτηση γιατί τοποθετήθηκε έτσι στο ΣτΕ, η νομική σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών απάντησε «ποτέ οι Υπουργοί δεν ελέγχουν τα νομικά τμήματα των Υπουργείων τους.» 

2) Σχετικά με την προσαρμογή των μισθών μας, μετά τη δικαίωση και από το ΣτΕ, μας απάντησε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία τελική απόφαση και το θέμα είναι προς συζήτηση. 

3) Για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απάντησε «θα γίνουν κάποιες προσλήψεις χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων». 

4) Όσον αφορά το θέμα των επικουρικών γιατρών είπε «θα απολυθούν μόλις λήξει η σύμβασή τους». 

5) Για το θέμα των απλήρωτων εφημεριών σε νοσοκομεία Αθήνας, Πειραιά και Κέντρων Υγείας που υποβάλουν τους συναδέλφους να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις απάντησε ότι «θα λυθεί, και σε περίπτωση κωλύματος θα υπάρξουν αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες». Τον ενημερώσαμε ότι η ΕΙΝΑΠ έχει στείλει σε όλο το λεκανοπέδιο έγγραφα, με δική της ευθύνη, που προτρέπει τους συναδέλφους να μην τις υπογράφουν. 

6) Ζητήσαμε να ανακληθούν οι διώξεις από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε βάρος συναδέλφων που έγιναν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ. Παραδέχτηκε ότι το λάθος που γίνεται είναι υπ’ ευθύνη του ΕΟΠΥΥ. 

Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες μέχρι να δικαιωθούμε! Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και θα σας ενημερώσουμε για τις περεταίρω αποφάσεις της ΕΙΝΑΠ για τις προσεχείς κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουμε.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ