2012-06-07 16:09:05
Φωτογραφία για Συνάντηση Παπούλια – Ιερώνυμου
Για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στη Μόσχα πριν από λίγες μέρες με τον Πατριάρχη της Ρωσίας και τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Κερκύρας, Νεκτάριο και Ελασσόνας, Βασίλειο, αρμόδιο για τα οικονομικά της Εκκλησίας, είπε ότι ήταν γόνιμη η δεκαήμερη επίσκεψη του στη Ρωσία και μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ζήτησε να τον συναντήσει και επί 45 λεπτά, μαζί με τον Ρώσο Πατριάρχη, συζήτησαν τόσο τη συνεργασία των δύο Εκκλησιών όσο και τις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας.

«Μιλήσαμε για την σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο της Ρωσίας και για ανάγκη οικονομικής στήριξης και βρήκαμε ανταπόκριση», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.


«Η επίσκεψή σας ήταν σημαντική, χρειαζόταν εκεί, γιατί, όπως είπατε και σεις, είχε και πολιτική μορφή. Ο Πούτιν είναι εγνωσμένης αξίας φίλος της Ελλάδας με το ενδιαφέρον που δείχνει και τις επισκέψεις του στο Άγιον Όρος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και συμπλήρωσε: «Για πολλά θέματα εσείς παίζετε και εξισορροπητικό ρόλο».

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο κ. Παπούλιας, κατά την είσοδο των δημοσιογράφων στο γραφείο του, σχολίασε με έμμεσο δηκτικό τρόπο το σημερινό επεισόδιο εις βάρος των κ. Κανέλλη και Δούρου. «Εσείς οι γυναίκες να προσέχετε…», σχολίασε με σαφή υπαινικτική διάθεση.

Στις 16.00 ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει για τον ίδιο λόγο τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ