2018-10-11 17:52:48
Φωτογραφία για ΜΑΞΙΜΟΥ: ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών» επισήμαναν κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ. Όπως τόνιζαν οι πηγές του Μαξίμου: «Η κυβέρνηση σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Σε δηλώσεις του σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουες Μίτσελ, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην πΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς όμως να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Ειδικότερα, ο Έλληνας Υπουργός πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη πΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στην πΓΔΜ, υποστήριξε, παραπέμποντας έτσι για το μέλλον την επίλυση του ονοματολογικού.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ