2018-10-12 01:44:41
Φωτογραφία για «Βιομηχανία» αποφυλακίσεων επί ΣΥΡΙΖΑ:
341 αφέθηκαν ελεύθεροι για λόγους... υγείας  «Κερκόπορτα» ο νόμος Παρασκευόπουλου - Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του Ποταμιού, δείχνουν

πως, από το 2015 και μετά, το σύνολο σχεδόν των αιτήσεων πρόωρης αποφυλάκισης για λόγους υγείας εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες - Μόλις το 15% απορρίφθηκε

Την «κερκόπορτα» της πρόωρης εξόδου από τις φυλακές που άνοιξε ο νόμος Παρασκευόπουλου σε βαρυποινίτες ακόμα και με χρήση δικαιολογητικών αναπηρίας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που διαβίβασε το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή.

Πίνακες, που καταγράφουν την πορεία αποφυλακίσεων από το 2009 έως και το 2018 λόγω αναπηρίας, δείχνουν ότι ο αριθμός των αποφυλακισθέντων μετά το 2015, που τίθεται σε ισχύ ο νόμος Παρασκευόπουλου, εκτοξεύεται.

Συγκεκριμένα, ενώ οι αποφυλακισθέντες, κατ' εφαρμογή του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. λόγω αναπηρίας) την περίοδο 2009 -2014 ανέρχεται σε 57, την περίοδο 2015 έως και 2018 εκτινάσσονται σε 341.


Υπενθυμίζεται ότι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, προανήγγειλε τον αναδρομικό έλεγχο όλων των αποφυλακίσεων που βασίστηκαν σε δικαιολογητικά αναπηρίας από το 2015 και μετά, προκειμένου να εντοπιστούν οι περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν πλαστά έγγραφα. Αφορμή για την διορθωτική ρύθμιση έδωσε η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου της Energa, αλλά και πληροφορίες που θέλουν βαρυποινίτη να απελευθερώνεται πρόωρα, προσκομίζοντας ψεύτικα ιατρικά έγγραφα.

Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, δείχνουν μεταξύ άλλων πως από το 2015 και μετά, το σύνολο σχεδόν των αιτήσεων πρόωρης αποφυλάκισης για λόγους υγείας εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα, μόλις το 15% των αιτήσεων απορρίφθηκαν.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ