2018-10-12 13:29:45
Φωτογραφία για Πέντε βήματα για να ξεβρωμίσετε την ψηφιακή ζωή σας
Σε περίπτωση που έχετε τακτοποιήσει τη ζωή σας-και το σπίτι σας- γιατί να μην κάνετε το ίδιο και με τους προσωπικούς σας υπολογιστές; Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αρχεία που έχουν γεμίσει το λάπτοπ ή το κινητό, η Guardian δίνει πέντε τρόπους για να το κάνετε εύκολα και γρήγορα.

Τακτοποιήστε την επιφάνεια εργασίας σας

Όπως κι ένα ακατάστατο γραφείο δείχνει έναν ακατάστατο άνθρωπο, το ίδιο συμβαίνει και με την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Η πραγματική λύση βρίσκεται off line. Απλά πετάξτε όλα τα άχρηστα πράγματα. Πάρτε το απόφαση ότι δεν τα χρειάζεστε πια. Ωστόσο, υπάρχει και άλλη λύση που βρίσκεται στο δεξί κλικ του ποντικιού σας.

Πατώντας δεξί κλικ μπορείτε να ταξινομήσετε τα αρχεία σας «κατά είδος» ή «κατά τύπο αρχείου« και να τα μεταφέρετε αυτόματα σε μερικούς φακέλους. Μετά, η δουλειά θα γίνει πιο εύκολα.

Τακτοποιήστε τις εφαρμογές σας


Γιατί να σας προκαλούν σύγχυση τα διαφορετικά χρώματα των εφαρμογών που έχετε κατεβάσει στους υπολογιστές σας (και στα κινητά σας;) Όλα είναι θέμα αναζήτησης. Μπορείτε πολύ απλά να τακτοποιήσετε στην αρχική σας οθόνη τις εφαρμογές σας με βάση το χρώμα. Μπλε, πράσινες, κόκκινες κοκ. Όποια εφαρμογή χρειαστείτε, μπορείτε απλά να την αναζητήσετε. Ο υπολογιστής σας, σας ξέρει καλύτερα και από τον ίδιο σας τον εαυτό. Και αν δε θυμάστε την ονομασία της εφαρμογής, θυμάστε τουλάχιστον τι χρώμα είναι για να τη ψάξετε.

Σβήστε τα e-mails σας

Ο σύγχρονος Σίσυφος. Είστε πρόθυμοι να τα σβήσετε και αυτά πληθαίνουν. Ωστόσο υπάρχουν λύσεις.

Μπορείτε να κρατήσετε τα εισερχόμενα που είναι σημαντικά για τη δουλειά σας και τα υπόλοιπα να τα σβήνετε τακτικά. Δεν είναι όλα τα εισερχόμενα απαραίτητα για να μένουν στο email.

H δραστική λύση, όμως, λέγεται «email bankruptcy» ή αλλιώς «κηρύττετε πτώχευση». Με άλλα λόγια, με μερικά κλικ, απλά στέλνετε email στα άτομα που σας στέλνουν, να στέλνουν μόνο τα «σημαντικά». Δεν αξίζει, άλλωστε, να δοθεί βαρύτητα για κάτι που δεν είναι σοβαρό.

Όσον αφορά την περίοδο διακοπών, στέλνετε ένα αυτόματο email σε όποιον σας έχει στείλει αυτή την περίοδο, ενημερώνοντας τους ότι μπορούν να στείλουν μετά από την ορισμένη ημερομηνία που θα επιλέξετε. Έτσι, με το που θα γυρίσετε και θα βρείτε μια στοίβα με μη διαβασμένα μηνύματα, απλά τα σβήνετε.

Τακτοποιήστε τις φωτογραφίες

Για τις χιλιάδες φωτογραφίες που σας «κολλάνε» το κινητό, έχουν λύσεις η Apple και και η Google. Με το μαγικό «συννεφάκι» (Cloud), δωρεάν από τη Google και με 2,50 ευρώ από την Apple μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον αποθηκευτικό χώρο που διαθέτουν.

Μάλιστα, γράφοντας τις απαραίτητες λέξεις-κλειδιά, μπορείτε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να βρείτε τη φωτογραφία που ψάχνετε.

Μην αφήνετε πληροφορίες για εσάς

Είναι δεδομένο ότι η Google γνωρίζει που βρίσκεστε και το Facebook ανά πάσα στιγμή μπορεί να δώσει δικές σας πληροφορίες για να σας εμφανίζονται διαφημίσεις που σας ενδιαφέρουν.

Έτσι, δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα ίχνος μας πίσω μας. Απενεργοποιούμε ανενεργούς λογαριασμούς που έχουμε συνδεθεί μέσω Facebook, σβήνουμε παλιά tweets και αναρτήσεις και καθαρίζουμε το ιστορικό μας καθημερινά.

Γιατί αν έχουμε τακτοποιημένο τον υπολογιστή μας, έχουμε τακτοποιημένη και τη ζωή μας.

HuffPost Greece

           
olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μενέλαος Λουντέμης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μενέλαος Λουντέμης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ